• 6 jula, 2020

Još jedna vredna donacija porodice Trojančević milanovačkoj bolnici

Donacija sa opremom za gornjomilanovačku bolnicu, stigla je danas iz švajcarskog grada Bern. Pošiljka u kojoj se izmedju ostalog nalaze i najsavremeniji bolesnički kreveti, invalidska kolica, dušeci i druga oprema neophodna za negu bolesnika, u krug bolnice u Gornjem Milanovcu stigla je oko podneva.

foto:gminfo.rs

Bračni par Miloš (35) i Marija (34) Trojančević koji rade u Švajcarskoj uputili su bolnici u Gornjem Milanovcu donaciju koja sadrži preko 20 specijalnih kreveta za bolesnike, veliki broj raznih ortopedskih pomagala, stolice za dijalizu i vadjenje krvi, posteljine, pidžame, tu je i preko potrebna hiruška lampa, električni hiruški nož i dosta opreme za bolesničke sobe.

 

foto:gminfo.rs

Darodavci su iz Gornjeg Milanovca. Miloš radi štampariji u Švajcarskoj dok je Marija asistent na kardiohirurgiji bolnice u Bernu, a donaciju su obezbedili projektom koji je pobedio na konkursu.

Kako su izjavili za naš portal želja im je da se bolesnicima u zavičaju obezbedi bolja nega, lakše lečenje i kvalitetniji rad medicinskog osoblja a veliku zahvalnost duguju milanovačkoj kompaniji „Metalac“.
– Veliko hvala kompaniji “Metalac” i direktoru Petrašinu Jakovljeviću na pomoći. Izašli su nam u susret i poslali kamion kako bi ova donacija stigla u Srbiju tj u milanovačku bolnicu, bez njih ne bi bilo ništa. Mogu da kažem, blago gradu što ima kompaniju kao što je „Metalac“ – rekao je za gminfo Miloš Trojančević.

foto:gminfo.rs

Predrag Šutić v.d. direktora bolnice izrazio je veliku zahvalnost na ovoj pomoći, ocenivši da će donacija omogućiti bolji rad medicinskog osoblja, podići komfor pacijenata i bolničkog osoblja na jedan viši nivo.

Doktor Predrag Šutić v.d. direktora Opšte bolnice Gornji Milanovac

– Donacija porodice Trojančević našoj bolnici znači puno i ja im se zahvaljujem ovom prilikom. Kamion se trenutno istovara, tako da ćemo kasnije videti šta smo sve dobili. Kreveti koji su danas stigli su sa hidrauličnim mehanizmom što je u našim uslovima teško da bolnice mogu sebi da priušte. Veoma pomažu u radu medicinskog osoblja, podižu komfor pacijenata i bolničkog osoblja na jedan viši nivo. Kreveti će biti smešteni na jedinice intezivne nege, kao što je hirurguija, koja već iz prethodne donacije porodice Trojančević ima ovakve krevete. Smestićemo ih i u koronarnu jedinicu, na mesta gde su smešteni teški bolesnici. Zahvalio bih se kompaniji „Metalac“ i direktoru Petrašinu Jakovljeviću što su izašli u susret i organizovali transport. Krajem decembra, trebalo bi da nam stigne još jedna vredna donacija od Miloša i Marije Trojančević, i verujem da ćemo isto, ovako, uspešno sve organizovati – rekao je Predrag Šutić v.d. direktora Opšte bolnice Gornji Milanovac.

foto:gminfo.rs

Ovo nije prva donacija bračnog para Trojančević, naime pre dve godine milanovačkoj bolnici su donirali 19 specijalnih kreveta za nepokretne bolesnike, veliki broj raznih ortopedskih pomagala, grejače za infuzione rastvore i dosta opreme za bolesničke sobe, krajem decembra na istu adresu stiže i treća donacija.

gminfo.rs

Aleksandar Lazovic

Prethodni članak

Potpisan Sporazum o rešenju kolektivnog radnog spora u Domu zdravlja

Sledeći članak

Vojvode, generali i admirali Gornjeg Milanovca