• 29 маја, 2020

Još šest novih slučajeva koronavirusa u Srbiji, ukupno 89

foto: pixabay.com

U Republici Srbiji su do 18 časova registrovano je ukupno 89 potvrđena slučaja Kovid 19. Na snazi nove mere Vlade: od deset časova u svim urbanim sredinama apsolutno je zabranjen je izlazak na ulicu osobama starijim od 65 godina, a na selu osobama starijim od 70 godina. Od 20 časova do pet ujutru niko ne može da bude na ulici, osim nadležnih organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni, piše rts.rs.

18.01 – U Republici Srbiji do 18 časova registrovano je ukupno 89 potvrđenih slučajeva Kovid 19.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 18. marta 2020. godine testirani su uzorci 19 osoba od kojih je šest pozitivnih i 13 negativnih na novi korona virus.

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok su tri osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do 18 časova 18. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 440 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U Beogradu, Kikindi i Nišu su najveća žarišta koronavirusa u Srbiji, posle ova tri grada sledi Čačak.

Najveći broj pacijenata je na Infektivnoj klinici u Beogradu, i oni su stabilnog zdravstvenog stanja.

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine leži šest pacijenata obolelih od koronavirusa, od kojih su tri na respiratoru i u teškom opštem stanju, jedan je u kritičnom, dok su dva pacijenta, koja su prva primljena u Klinički centar Vojvodine znatno boljeg stanja.

U Kliničkom centru u Nišu na respiratoru je jedna osoba.

Violeta

Prethodni članak

Upućene pretnje urednici portala GMinfo

Sledeći članak

Strožija preventiva, na snazi prvi policijski čas u GM