• 20.06.2024.

Kabinet predsednika opštine: Dvadeset posto više sredstava za sport u narednoj godini

Sastanak predsednika opštine sa predstavnicima sportskih udruženja u opštini Gornji Milanovac, foto Kabinet predsednika opštine

U Sportskoj hali „Breza“, predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević, održao je sinoć sastanak sa predstavnicima milanovačkih sportskih klubova.

– Sastali smo se da vidimo koji su problemi sportskih klubova. Da li su problemi infrastrukturne, takmičarske prirode ili novac koji se izdvaja iz budžeta. Preko 30.000.000 dinara nisu mala sredstva koja opština Gornji Milanovac izdvaja direktno za subvencije u sportu, a to je negde oko 70.000.000 dinara ukupno na godišnjem nivou, ako bismo posmatrali sve besplatne termine koje klubovi u sportskim halama dobijaju. Na ovom sastanku dogovorili smo se da uvećamo budžet za sport za 20 posto. To ćemo i uraditi u osnovnom budžetu, ili u rebalansu, ali će svakako dobiti 20 odsto više novca sledeće godine. Srećan sam što milanovački sportisti imaju dobre rezultate i želim da pohvalim njihov rad sa jedne strane, a sa druge strane da pokušam da im pomognem i pored novca koji se izdvaja iz budžeta opštine, da nađu adekvatne sponzore kako bi imali što više uspeha. Bitno je da mladi i deca budu sklonjeni od telefona, računara, video igrica i da se bave sportom, to nam je cilj. Zbog toga i ulažemo u infrastrukturu, ulažemo preko 600.000.000 dinara u novi zatvoreni bazen. To je sve za budućnost sporta, naše dece, za pravilno razvijanje i zbog toga sve ovo radimo. Nadam se da sport u Gornjem Milanovcu ima lepu perspektivu, – istakao je predsednik opštine Dejan Kovačević.

Kabinet predsednika opštine

foto: Kabinet predsednika opštine Gornji Milanovac

Milos

Prethodni članak

Niže cene goriva

Sledeći članak

Najava planskih isključenja el. energije za 13. novembar