foto: pixaby.com/Rene1905
Fantastičan obrok za koji vam hleb nije potreban.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 1 pakovanje kanelona
– 1 veći praziluk
– 1 crni luk
– 2 čena belog luka
– 1 veća šargarepa
– 1 velika zelena ili crvena paprika
– 400 g pilećih prsa
– 500 ml pasiranog paradajza
– 500 ml pavlake za kuvanje
– 150 g rendanog parmezana
– začini po želji
– maslinovo ulje
Priprema:
Pileća prsa iseći na manje komade i samleti u seckalici. Marinirati u maslinovom ulju i začinima koje volite.
Skuvati kanelone u kuvanoj posoljenoj vodi. Ocediti i staviti sa strane da se ohlade.
Na maslinovom ulju prodinstati na sitne kockice isečenu šargarepu, luk, papriku, praziluk i na kraju beli luk.
Dodati mariniranu piletinu i kad se zapeče dodati četiri supene kašike pasiranog paradajza da smeša postane kremasta. Skloniti sa šporeta i ohladiti u potpunosti.
Pleh premazati sa svih strana maslacem.
Ohlađene kanelone napuniti pripremljenom smesom celom dužinom i poređati u pleh.
Napraviti preliv od pavlake za kuvanje i preostalog pasiranog paradajza. Preliti napunjene kanelone i zapeći 25 minuta na 180 stepeni.
Izvaditi iz rerne i dok je jos vruće posuti rendanim parmezanom.
Prijatno!