• 15.12.2024.

Kaneloni punjeni piletinom

foto: pixaby.com/Rene1905

Fantastičan obrok za koji vam hleb nije potreban.

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 1 pakovanje kanelona

– 1 veći praziluk

– 1 crni luk

– 2 čena belog luka

– 1 veća šargarepa

– 1 velika zelena ili crvena paprika

– 400 g pilećih prsa

– 500 ml pasiranog paradajza

– 500 ml pavlake za kuvanje

– 150 g rendanog parmezana

– začini po želji

– maslinovo ulje

Priprema:

Pileća prsa iseći na manje komade i samleti u seckalici. Marinirati u maslinovom ulju i začinima koje volite.

Skuvati kanelone u kuvanoj posoljenoj vodi. Ocediti i staviti sa strane da se ohlade.

Na maslinovom ulju prodinstati na sitne kockice isečenu šargarepu, luk, papriku, praziluk i na kraju beli luk.

Dodati mariniranu piletinu i kad se zapeče dodati četiri supene kašike pasiranog paradajza da smeša postane kremasta. Skloniti sa šporeta i ohladiti u potpunosti.

Pleh premazati sa svih strana maslacem.

Ohlađene kanelone napuniti pripremljenom smesom celom dužinom i poređati u pleh.

Napraviti preliv od pavlake za kuvanje i preostalog pasiranog paradajza. Preliti napunjene kanelone i zapeći 25 minuta na 180 stepeni.

Izvaditi iz rerne i dok je jos vruće posuti rendanim parmezanom.

Prijatno!

Autor: Coolinarika

Violeta

Prethodni članak

Zašto komarci neke ljude ujedaju, a neke ne, šta ih zapravo privlači?

Sledeći članak

Bez žurbe: Srbija 2,5 meseci nakon izbora ni blizu nove vlade – dokle može tako?