• mart 31, 2020

Karate: Evropsko prvenstvo – Miloš Marković na spisku reprezentacije Srbije

foto: KK Takovo

Karate reprezentacija Srbije od 03. do 05. aprila 2020. godine, u Banja Luci, nastupa na Evropskom Šotokan šampionatu u organizaciji Šotokan karate organizacije Ujedinjenih nacija. Na ovom značajnom takmičenju za reprezentaciju Srbije, iz Karate kluba „Takovo“, a na osnovu postignutih rezultata u proteklom periodu, pozvan je Miloš Marković.

„Karate klub „Takovo“ sledeće godine slavi 50 godina od osnivanja.
Ono što je veoma važno, a želimo da istaknemo je da naš klub baštini veliku tradiciju karatea koji na našim prostorima postoji malo više od tih 50 godina. Uvek je klub prednjačio u svemu pa i u takmičarskim rezultatima. Nije na odmet pomenuti podatak da je od 90 ih godina klub počeo da postiže i evropske rezultate. Svaka generacija je „izbacila“ bar po jednog evropskog šampiona. Sa tim u vezi i ne čudi ovaj poziv selektora za našeg trenutno najboljeg takmičara u klubu – kažu u KK „Takovo“.

Miloš Marković ove godine puni 20 godina od kako se bavi karateom, dakle od malih nogu, a za sve ove godine postigao je mnogo brojne rezultate. Marković je majstor crnog pojasa 2 DAN i član Šotokan Karate Akademije Srbije i trenutno je na školovanju za budućeg instruktora Akademije. Pored toga, Marković je u svim selekcijama od poletaraca, preko pionira, nada i kadeta i sada, naravno, u seniorima postizao najveće rezultate.

Sa ponosom najavljujemo ovaj evropski šampionat i očekujemo rezultat vredan pomena. Marković je kandidat za nastup u nekoliko kategorija, kate, borbe, pojedinačno i ekipno, ali o tome će odlučiti selektor reprezentacije. Uglavnom, pripreme za ovaj nastup Marković sprovodi u klubu ali je predviđeno da se reprezentacija okupi na desetodnevnim priprema tokom marta meseca. Mi Markoviću želimo sportsku sreću i očekujemo da će naš klub, naš grad i Srbiju predstaviti u najboljem svetlu – poručuju iz Karate kluba „Takovo“.

Violeta

Prethodni članak

Na koncertu „Za naše Kosovo i Metohiju“ salve aplauza, emocija i suza

Sledeći članak

Minimalna pobeda odbojkaša