• 20.06.2024.

KK „Despot 2023“ i dalje ne zna za poraz – pet utakmica, pet pobeda

foto: KK Despot 2023

 

KK „DESPOT 2023“ gostovao je ekipi KK „Valjevski“ u petom kolu Letnje lige seniora RKSZS u subotu, u Valjevu.

Utakmica je bila efikasna i pobednička za KK „Despot“. Tok utakmice nije obećavao pobedu KK „Despoty“. Naime, u prve tri četvrtine domaćini su vodili i bili nadmoćniji na terenu, ali u poslednjoj četvrtini KK „Despot“ je ubedljivim rezultatom 35-15 prešao u vođstvo i dobio utakmicu (93-81).

Košarkaši KK „Despot 2023“ izvojevali su petu pobedu u nizu i imaju skor 5/5.

KK „Despot 2023“ je još u četvrtom kolu obezbedio ulazak u Drugu srpsku ligu i prvi je na tabeli. Svi članovi kluba ovim rezultatima su veoma zadovoljni. Na utakmici u Valjevu igralo se sa devet igrača, bili su u skraćenom rosteru jer su tri igrača zadobila lakše povrede.

– Ekipa KK „Despot 2023“ je pokazala, iako je gubila sve vreme, dobar timski karakter, jer u poslednjoj četvrtini dobiti bilo koga na gostujućem terenu sa 20 poena razlike, nije malo. Momci su još jednom pokazali da se dobar i kvalitetan rad na treningu isplati. Vezali smo petu pobedu i nadamo se da ćemo u poslednjem kolu ostvariti šestu i završiti ovaj nivo takmičenja bez poraza i biti ubedljivo prvi na tabeli, kao što smo i do sada –rekao je Nenad Strugarević, trener KK „Despot 2023“

Najefikasniji igrači bili su Luka Mladenović koji je postigao 35 poena, Filip Radojević – 20 poena ( 5 trojki), Luka Kostić – 15 poena (11 skokova) i Stefan Mirković-15 poena (7 skokova).

– Ovim rezultatima smo prezadovoljni. Pozivamo sve navijače da dođu u subotu, 15. juna u Sportsku halu „BREZA“ i pruže nam podršku i da zajedno ispratimo ovu sezonu kako treba. Od septembra kreće Druga srpska liga, nadamo se da će naš tim nastaviti da niže uspehe. Tačan termin naredne utakmice biće objavljen na lokalnim medijima, kao i na plakatima po gradu – poručuju iz KK „DESPOT 2023“

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Prodajem

Sledeći članak

Promocija knjige “Bratstvo Svetog Simeona”