• 06.12.2023.

KK Do Kan: Bogatiji za pet medalja

foto: KK Do Kan

Regionalno prvenstvo Karate saveza uže Srbije za kadete i juniore održano je u subotu u Čačku uz učešće preko 200 takmičara iz 50-ak klubova ovog regiona. Naš grad predstavljalo je osam takmičara KK „Do Kan“ koji su osvojili ukupno pet medalja.

U disciplini borbe Pavle Kovačević (juniori -61kg) i ekipa boraca, aktuelnih šampiona Srbije u kadetskoj konkurenciji, u sastavu: Vuk Sretenović, Pavle Kovačević i Stefan Uzunović sjajnim nastupima postali su prvaci regiona.

Uzunović je u pojedinačnoj konkurenciji (juniori -68kg) osvojio treće mesto, dok je Veljko Petrović (kadeti -63kg) nakon žestoke borbe nažalost izgubio meč prvog kola. U disciplini kate za kadete Igor Milovanović je osvojio treće mesto, a ženski kata tim u sastavu: Iva Glišović, Kristina Jeremić i Tara Grbović odličnim nastupima iznenadio je rivale izgubivši tek u finalnom meču i tako zauzeo drugo mesto na ovom prvenstvu.

Dve zlatne, jedna srebrna i dve bronzane medalje na prvenstvu regionasu veoma dobar rezultat za takmičare ovog kluba koji im je obezbedio plasman na državno prvenstvo koje će biti održano sredinom oktobra.

Kao epilog odličnih rezultata starije takmičarske ekipe ovog kluba, stigao je i poziv od selektora za nastup na turniru „Croatia open“u Rijeci. Poziv da nastupe za reprezentaciju Srbije dobili su: mlađi senior Ivan Milovanović, juniori Stefan Uzunović i Pavle Kovačević i kadet Veljko Petrović.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Pranjanska razglednica – Sagovornik

Sledeći članak

Obeležena godišnjica smrti generala Božidara Terzića