• 19.07.2024.

KK Milanovac na školskom prvenstvu centralne Srbije osvojio četiri medalje

foto: KK Miilanovac

 Školsko prvenstvo centralne Srbije u karateu održano je u Čačku uz učešće 830 učenika iz 202 osnovne i srednje škole. Iz karate kluba „Milanovac“ nastupilo je 19 takmičara, koji su ujedno učenici sedam osnovnih i srednjih milanovačkih škola.

U veoma brojnoj i teškoj konkurenciji takmičari „Milanovca“ uspeli su da osvoje čak četiri medalje i to jednu zlatnu i tri bronzane.

Zlatno odličje pripalo je Petru Petroviću, učeniku OŠ „Momčilo Nastasijević“ u kategoriji borbe -40 kg u konkurenciji dečaka 5. i 6. razreda, koji je posle pet sjajnih pobeda uspeo da se popne na vrh pobedničkog postolja.

foto: KK Miilanovac

Bronzanu medalju u katama osvojila je Ružica Petrović, učenica OŠ „Momčilo Nastasijević“ u konkurenciji devojčica 3. i 4. razreda osnovne škole. Ona je od ukupno šest mečeva nanizala pet pobeda u najmasovnijoj kategoriji, koja je brojala čak 92 takmičarke i uprkos visokoj temperaturi nije želela da odustane, pokazavši neverovatan karakter.

U borbama, bronzane medalje osvojili su Lazar Lazarević i Veljko Damljanović, učenici OŠ „Sveti Sava“ u kategoriji -45 kg u konkurenciji učenika 5. i 6. razreda.

Odlična peta mesta zauzeli su Ana Zarić u katama, kao i David Pavlović i Mihailo Popović u borbama, posle nekoliko pobeda i jednog poraza u polufinalu, koji u mečevima za bronzu nisu imali dovoljno sportske sreće.

foto: KK Miilanovac

Svi takmičari su pokazali zavidnu formu, a mnogi od njih su ostvarili i po tri pobede na ovom takmičenju, što u ovako brojnoj konkurenciji nije bilo dovoljno za osvajanje medalje.

Osvajači medalja stekli su plasman na Školsko prvenstvo Srbije, koje će se održati sredinom marta u Vrnjačkoj Banji.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Koji su uslovi za upis u vojne škole, najveće interesovanje za smer Vojno vazduhoplovstvo

Sledeći članak

Čačak: Otvorena vrata pravosuđa na temu „Mirno rešavanje radnih sporova“ u Osnovnom sudu