• 22.09.2023.

KK Takovo: U Trsteniku osvojene dve srebrne medalje

U Trsteniku je 14. maja održan memorijalni karate turnir „KUP MILOŠ“ koji je posvećen preminulom reprezentativcu u karateu iz Kruševca legendarnom Milošu Tomiću, a koji se održava dugi niz godina.

Naši Takovci su učestvovali sa dve ekipe pionira i postigli sjajan rezultat. Osvojene su dve srebrne medalje.

Mladji pioniri kata timovi: Savo Djordjević, Pavle Korolejić i Janko Živanović 2. mesto

Stariji pioniri kata timovi: Aleksa Radovanović, Uroš Mijatović i Viktor Luković 2. mesto

Trener mladjih kategorija Darko Tošić je rekao da je izuzetno zadovoljan ovim nastupom i pohvalio mlade takmičare Karate kluba „Takovo“ koji su pokazali da imaju potencijala i za postizanje još boljih rezultata.

„Mi spremamo ekipu mladjih uzrasnih kategorija i imamo trenutno četiri kvalitetna tima koja su u takmičarskim pripremama, ali smo se odlučili da na ovaj turnir ne idemo sa punim kapacitetom jer ne želimo da trošimo naše takmičare. Iskustvo je pokazalo da potencijal koji se pokaže u ranim periodima ne mora da znači da će se održati kasnije pogotovu kada se takmičari iscrpe, a mi upravo tu želimo da pokažemo našu snagu, čuvamo takmičare za ozbiljna takmičenja u starijim uzrasnim kategorijama. Ostaje vreme da pokaže da li smo bili u pravu, za sada imamo podršku uprave kluba za ovakvu strategiju. Želim da podsetim sve da je upis u našu karate školu otvoren tokom cele godine i najavljujem uskoro jednu akciju po školama gde ćemo traziti talente za karate a to je još jedan vid popularizacije našeg sporta“ – kažu u KK Takovo.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Izložba slika „Moje dvorište“ – Marina Živković

Sledeći članak

VEČERAS: Promocija knjige „Pranjanske razglednice“ Gorana Trifunovića