• 26.05.2024.

Konačni rezultati – Kako je na izborima glasao Gornji Milanovac

Dragan Vučićević, predsednik OIK, foto: GMinfo, arhiva

„Opštinska izborna komisija je nakon 28-časovnog neprekidnog zasedanja i rada obradila sve rezultate, sa svih 66 biračkih mesta,“ rekao je na konferenciji za novinare Dragan Vučićević predsednik Opštinske izborne komisije u Gornjem Milanovcu.

Upravo pre ove konferencije za štampu napravili smo i usvojili zapisnik o radu Izborne komisije opštine Gornji Milanovac na utvrđivanju rada izbora za odbornike Skupštine opštine Gornji Milanovac, održane 21. juna 2020. godine, gde je utvrđena konačna izlaznost glasača, konačan broj upisanih birača koji je glasao tj. konačan procenat birača koji je izašao, i konačan broj mandata koje su pojedini nosioci izbornih lista osvojili na ovim izborima. Prema tim rezultatima ukupno je upisano u birački spisak 35.974 birača, a glasalo je 20159 birača, što je 56,04 odsto od ukupnog broja upisanih u birački spisak. Pobednik ovih izbora je lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ koja je osvojila 10117 glasova, odnosno 27 mandata u SO G. Milanovac. Druga lista po broju osvojenih mandata je GG „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac-Milisav Mirković“ sa 5637 glasova, odnosno 15 mandata, treća lista je „Ivica Dačić SPS – JS Dragan Marković Palma“ sa 2871 glasom, odnosno 7 odborničkih mandata. Četvrta lista „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ je osvojila 554 glasa i nije prešla cenzus od 3 odsto, koji je bio potreban za ulazak u lokalni parlament – rekao je novinarima Vučićević.

foto: GMInfo

Prema njegovim rečima nevažećih listića bilo je 980, važećih 19179, a ukupan broj glasačkih listića, koji su se nalazili u glasačkim kutijama bio je 20159.

– Nije bilo nikakvih nepravilnosti koje bi uticale na rezultate izbora, birački odbori su dostavili svoje zapisnike o radu u kojima nije konstatovana ama baš apsolutno, nikakva napravilnost, koja bi bitnije uticala na rezultate izbora. I iz tog razloga smo usvojili ovaj zapisnik i proglasili konačne rezultate, jer nije prispela nijedna primedba, kao ni prigovor u toku rada na utvrđivanju konačnih rezultata izbora. Sva glasačka mesta su juče otvorena u 7h, a zatvorena u 20 sati – kazao je predsednik OIK Dragan Vučićević.

Na pitanje novinara da li može da uporedi izlaznost jučerašnjih izbora sa prethodnim izborima Vučićević je rekao:
– Za sada nemam taj podataka, ali koliko mi je poznato za neki procenat je niža izlaznost na ovim izborima nego što je to bilo 2016. godine – zaključio je Vučićević.

Rezultate glasanja na parlamentarnim izborima nismo mogli da odbijemo, jer je prema rečima Dragana Vučićevića koordinator Radnog tela Republičke izborne komisije u Opštini Gornji Milanovac Dejan Veljović najverovatnije otišao u Beograd da preda izborni materijal.

V. Popović, gminfo.rs

foto: OIK
foto: OIK
foto: OIK
foto: OIK
foto: OIK
foto: GMinfo
foto: GMinfo
foto: GMinfo

Violeta

Prethodni članak

Nikolina šesta u Srbiji na pojedinačnom prvenstvu mlađih pionirki

Sledeći članak

Korona virus potvrđen kod još dve osobe u Milanovcu