• 25 juna, 2021

Kovačević o pitanju (ne)poverenja OO SNS GM Stefanoviću i Lončaru

Dejan Kovačević, foto: GMInfo

Povodom informacija, što nezvaničnih, što zvaničnih, koje su od sinoć počele da dopiru do medija, a povodom navodne inicijative iz vrha SNS-a da opštinski i gradski odbori ove stranke u celoj Srbiji izglasaju nepoverenje istaknutim članovima i državnim funkcionerima iz SNS-a, Nebojši Stefanoviću i Zlatiboru Lončaru, danas smo posle zasedanja milanovačkog parlamenta pitali predsednika OO SNS u Milanovcu i predsednika opštine, Dejana Kovačevića, kako se i da li se taj opštinski odbor izjasnio po ovoj temi. Razgovor je u celini tekao ovako:

GMInfo: Videlil smo da su od juče odbori SNS-a u gradovima i opštinama održavali sastanke i morali da se izjasne o (ne)poverenju gospodinu Stefanoviću i gospodinu Lončaru; kako se i da li se prema tome postavio i izjašnjavao opštinski odbor SNS-a u Milanovcu?
Kovačević: Moram prvo da vas ispravim i pitam odakle vam informacija da je neko nešto morao? Srpska napredna stranka je organizacija koja ima svoje organe, koja u njima donosi odluke, mi vrlo često imamo sastanke opštinskih odbora i ne iznosimo zaključke sa tih sastanaka ukoliko to nije nešto što bi trebalo da interesuje u tom momentu javnost. Mi smo sinoć imali sastanak, doneli smo određene zaključke, koji su naši stranački, da smo hteli da pozovemo medije, svakako bismo pozvali i izvestili. Maltene, svakog ponedeljka, utorka imamo opštinki odbor.

GMInfo: Ali kako ste se odredili prema Stefanoviću i Lončaru?
Kovačević: A otkud vi znate da je to bila tema?
GMInfo: Pa, je li bila?
Kovačević: Da smo mi hteli da obavestimo javnost da ćemo držati opštinski odbor i da ćemo posle iznositi detalje sa tih sastanaka, mi bismo vas svakako zvali.

GMInfo: Ovde jeste u pitanju stranačko pitanje, ali od velikog interesa za javnost, nije bilo kakva stvar u  pitanju u ovom trenutku.
Kovačević: Opštinski odbori stranke donose odluke isključivo na organima stranke. Vrlo brzo će biti Glavni odbor stranke, vrlo brzo će biti skupština stranke, gde ćemo videti koji će biti pravac kretanja SNS-a u budućnosti. Ono što je sigurno jeste da politika Aleksandra Vučića ima stopostotnu podršku svih članova Srpske napredne stranke; za Milanovac to odgvorno tvrdim, a sve ostalo ćemo donositi na organima stranke, koji jesu nadležni za to. Ko je zadovoljio, ko nije zadovoljio, da li će biti neko nagrađen ili ne, za to postoji GO i skupština stranke.

GMInfo: Onda da zaključimo, ono o čemu ste odlučivali, o čemu smo pitali, iz odbora SNS-a u Milanovcu nije još za javnost?
Kovačević: Ne znam kako bih to sad formulisao da bude politički korektno.
GMInfo: Hajde da probamo.
Kovačević: Da probamo: znači, SNS redovno održava sastanke opštinskog odbora, a sinoć smo imali redovan sastanak na kome smo razgovarai o raznim temama, koje se odnose na funkcionisanje stranke na lokalu i na republici.

GMInfo: Jesu li bile teme gospodin Stefanović i Lončar, odnosno njihovo dobro ili loše zalaganje, poverenje ili nepoverenje njima?
Kovačević: Potpuno ste promašili temu.
GMInfo: Dakle, nije to bila tema sastanka?
Kovačević: Potpuno ste promašili temu. Aleksandar Vučić ima punu podršku našeg članstva.

M.Mijatović/gminfo.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Milos

Prethodni članak

Prekinuta, pa nastavljena sednica Skupštine opštine zbog oštrih verbalnih sukoba

Sledeći članak

Opšta bolnica: Više prijema nego otpusta u kovid odeljenjima