• 24 novembra, 2020

Kovačević predstavio deo kandidata za odbornike u SO G. Milanovac i planove za naredni period (VIDEO)

Dejan Kovačević, predsednik OO SNS G. Milanovac i nosilac izborne liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, foto: gminfo.rs

Dejan Kovačević predsednik Opštinskog odbora SNS i nosilac izborne liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ predstavio je deo kandidata za odbornike u Skupštini opštine Gornji Milanovac i kazao da se na listi nalazi 60 odsto novih lica. On je istakao da se na listi nalaze i Nebojša Lazović, sekretar Kluba privrednika opštine Gornji Milanovac, inače sadašnji član Opštinskog veća zadužen za privredu i Milan Vasić predsednik Udruženja penzionera Gornjeg Milanovca.

Na listi je prisutno 40 odsto žena, deset osoba koje su mlađe od 30 godina i 60 odsto visokoobrazovanih. U rekordnom roku, za manje od 10 sati, građani su podržali listu sa 1579 potpisa, što govori da smo najorganizovanija i najmasovnija politička stranka. Na listi se nalazi i predsednik Udruženja penzionera Gornjeg Milanovca Milan Vasić jer stranka posvećuje veliku pažnju najstarijim sugrađanima, a podatak da svi sugrađani preko 65 godina imaju besplatan gradski prevoz ide u prilog ovoj tezi. Na listi se nalazi i član Opštinskog veća zadužen za privredu Nebojša Lazović, inače i sekretar Kluba privrednika opštine Gornji Milanovac. Srpska napredna stranka u Gornjem Milanovcu nastavlja koaliciju sa SDPS Rasima Ljajića, sa kojom je i u prethodnom mandatu imala odličnu saradnju – istako je Dejan Kovačević.

Video možete pogledati na linku OVDE.

On se osvrnuo na rezultate rada u prethodne četiri godine i predstavio planove za naredni period gde će najveći akcenat biti na infrastrukturi.

Planirana je izgradnja pristupne saobraćajnice auto-putu (10 milona dinara), izgradnja i komunalno opremanje nove industrijske zone u Srčaniku na prostoru od 32 hektara (118 milona dinara), izgradnja vodovoda u Pranjanima, Vraćevšnici i na Rudniku, izgradnja kanalizacije u ova tri mesta, kao i u Takovu (400 miliona dinara), asfaltiranje 100 kilometara puteva, nasipanje kamenim agregatom 120 kilometara puteva, izgradnja kružne raskrsnice na ulasku u grad (15 milona dinara), izgradnja nove gradske kotlarnice na biomasu (472 milona dinara). Samo u 2020. godini planirano je asfaltiranje 13 gradskih ulica za šta je opredeljeno 140 milona dinara. Nastavlja se i sa ulaganjima u obrazovanje jer je planirana rekonstrukcija objekta PU „Sunce“, rekonstrukcija OŠ „Desanka Maksimović“ i OŠ „Sveti Sava“ (750 milona dinara), kao i energetska sanacija Tehničke škole „Jovan Žujović“ – rekao je Kovačević.

foto: gminfo.rs

On je naveo da se nastavlja rekonstrukcija Opšte bolnice – II i III (unutrašnje uređenje, izgradnja nova dva objekta, parterno uređenje i nabavka opreme) – 1 milijarda i 350 milona dinara. Takođe, planirana je izgradnja novog objekta Centra za socijalni rad (48 miliona dinara).

U oblasti omladine i sporta planirana je izgradnja četiri igrališta za decu (28 milona dinara), izgradnja zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu (100 milona dinara) uz učešće privrede u sufinansiranju, izgradnja otvorenog bazena na Rudniku (52 miliona dinara). Plan je da se nastavi i sa projektnim finansiranjem sportskih klubova.

foto: gminfo.rs

Kada su oblasti kulture i turizma u pitanju, planira se završetak radova na rekonstrukciji i dogradnji Doma kulture (211 milona dinara), izgradnja replike Dvorca Obrenovića u Takovu (413 miliona dinara), izgradnja Vizitorskog centra na Rudniku (27 milona dinara), kao i izgradnja Muzeja „Halijard“ u Pranjanima za koji je država opredelila 17 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Prema njegovim rečima nastaviće se i sa kontinuiranim povećanjem subvencija za poljoprivredu – 5 milona dinara godišnje.

Za 2020. godinu uvećan je budžet za poljoprivredu za pet miliona dinara i to ćemo raditi u naredne četiri godine, uvećavaćemo budžet poljoprivrede za deset posto godišnje – istako je Kovačević i dodao:

foto: gminfo.rs

Kako bi svi planovi bili realizovani očekujemo apsolutnu podršku listi „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ kako na republičkom nivou, tako i na lokalnim izborima jer jedino tako možemo da obezbedimo siguran napredak naše opštine. Do 2016. godine, na prste jedne ruke mogle su se nabrojati investicije države u opštinu Gornji Milanovac, a sa marljivim radom, vizijom i dobrim projektima za poboljšanje života svih naših sugrađana uspeli smo da privučemo investicije koje premašuju tri godišnja opštinska budžeta – kazao je Dejan Kovačević.

Dejan Kovačević istakao je da je Srpskoj naprednoj stranci najbitnije zdravlje svih građana tako da stranka neće organizovati stranačke skupove do 1. aprila, kako bi se predupredile posledice širenja korona virusa.

 

V. Popović, gminfo.rs

 

Violeta

Prethodni članak

Plan pranja gradskih ulica za 12. mart

Sledeći članak

SVETSKI POZNATI LEKAR: Ne plaši me Covid 19, bojim se gubitka razuma i talasa straha koji vodi mase u začaranu spiralu panike