• 8 jula, 2020

Kovačević: Za elektromrežu u Gornjem Milanovcu 520 miliona dinara

foto: kabinet predsednika opštine

Ova 2020. je jedna od godina u kojoj su Elektrodistribucija i Elektroprivreda Srbije najviše uložila u Gornji Milanovac, jedan je od zaključaka sastanka Dejana Kovačevića predsednika opštine sa direktorima EDB Čačak i poslovnice u Gornjem Milanovcu, saopštavaju iz kabineta predsednika opštine.

Ove godine biće završeno više od 37 km niskonaponske mreže, što znači da će na velikom delu teritorije milanovačke opštine biti poboljšan kvalitet isporuke električne energije, posebno u seoskom području gde su česte situacije da kada dune malo jači vetar, ili padne kiša, nestane struja – rekao je Kovačević i dodao da je vrednost tih radova oko 100 miliona dinara, što je ogromna investicija za opštinu Gornji Milanovac, kaže se u saopštenju.

foto: kabinet predsednika opštine

On je kazao da je pri kraju realizacija projekta rekonstrukcije Trafo stanice u gradu, čija je vrednost 3.5 miliona evra.

Kada saberemo sva ulaganja u ovoj godinu dolazimo do neverovatnih 520 miliona dinara koje će Eelektroprivreda Srbije preko EDB Čačak uložiti u infrastrukturne objekte u Gornjem Milanovcu – istakao je Kovačević i dodao da se do sada nikada nije u ovoj meri investiralo na teritoriji milanovačke opštine, navodi se u saopštenju.

Danas je utvrđena dinamika kao i planovi, a to je da u naredne četiri godine neće postojati ni jedna drvena bandera, ni jedan drveni stub na području opštine, plan je realan i to može biti urađeno u narednom periodu, rečeno je na sastanku.

foto: kabinet predsednika opštine

Stojan Vasović, direktor Elektrodistribucije Čačak kaže da se ove godine u Gornjem Milanovcu završava nekoliko kapitalnih obejkata, a jedan od najznačajnijih je rekonstrukcija trafostanice 110 kilovoltne.

Gornji Milanovac ima poseban značaj i tretman u okviru Elektrodistribucije Čačak i Elektroprivrede Srbije, imajući u vidu izrazito razvijenu industriju koja postoji ovde – kaže Vasović i dodaje – obaveza Elektroprivrede Srbije i ostalih subjekata koji sa ovim preduzećem sarađuju, bila je da se Milanovcu obezbede dobri uslovi snabdevanja električnom energijom.

Što se tiče snabdevanja kupaca na mrežama niskog napona i dalekovodima 10kw, danas smo sa predsednikom napravili realan plan da se u naredne četiri godine završi kompletna rekonstrukcija mreže niskog napona što će za potrošače sa područja milanovačke opštine biti od velikog značaja –zaključio je Vasović, stoji u saopštenju kabineta predsednika opštine.

Izvor: kabinet predsednika opštine

Violeta

Prethodni članak

U ovom poslu prva greška može biti i poslednja

Sledeći članak

Novinari lokalnih medija tokom korone radili mnogo više, znatno povećali čitanost – a prihodi sve manji