• 24 septembra, 2020

Leontijević: Neki novi Metalac

sportski direktor FK Metalac, Bojan Leontijević, foto: fkmetalac.rs

Klub koji je u prethodnim godinama izgradio imidž jednog od najorganizovanijih i najstabilnijih klubova na našim prostorima, sa odličnom infrastrukturom, a čiji sportski rezultati nisu bili na nivou uspeha menadžmenta kluba, igrama pa i rezultatima, na mnogim poljima, u ovoj takmičarskoj sezoni nagoveštava svetlu budućnost i kada je takmičarski uspeh u pitanju.

Naime, Milanovčani su jedan od četiri kluba koji se iz Prve lige plasirao u Super ligu i već u uvodnim kolima pokazao najviše, osvojivši osam bodova, prepoznatljivim stilom igre, sa igračkim kadrom koji je zasigurno najmlađi u ligi.

Ovakav start sezone, kako u klubu kažu, za njih nije iznenađenje, s obzirom da se sa pripremom krenulo još pre dve godine kada je na mesto sportskog direktora postavljen Bojan Leontijević.

Od tog trenutka postavljena je dugoročna strategija kluba, koja se bazira na mladim i neafirmisanim igračima, kvalitetnom stručnom kadru i radnom ambijentu.

Rezultati takvog opredeljenja se već naziru, pored najprijatnijeg iznenađenja, uvodnog dela sezone, kako ih mnogi već nazivaju, afirmisali su Milanovčani i nekolicinu igrača čija vrednost na tržištu brzo raste. U prvom planu je prošlogodišnji prvi strelac Prve lige Aleksandar Katanić, koji svoj kvalitet potvrđuje i u Super ligi, pozive Ilije Stolice za mladu reprezentaciju Srbije dobili su Jovan Vlalukin i Igor Maksimović, za omladinsku reprezentaciju Aleksandar Vasiljević, dok su kadetski reprezentativci Ognjen Luković i Mateja Premović.

Definitivno u Metalcu duvaju novi vetrovi!

sportski direktor FK Metalac, Bojan Leontijević, foto: fkmetalac.rs

O startu sezone u Super ligi Srbije, atmosferi unutar kluba, kao i o budućim ambicijama razgovarali smo sa Bojanom Leontijevićem, sportskim direktorom FK Metalac

– Iznenadili smo možda javnost, ali mi u klubu nismo zatečeni ovakvim razvojem događaja. Selektiranje tima traje već izvesno vreme, uz plansku, dopunsku selekciju svakih 6 meseci. Tim nismo puno menjali u odnosu na prethodnu godinu, bez obzira na mišljenja da nam je neophodna ozbiljna rekonstrukcija. Zagovornici smo kontinuiteta u radu, individualnog i timskog napretka, baziranog i na poverenju koje ukazujemo igračima – rekao je Leontijević rekao je Leontijević.

On kaže da raspolažu sa najmlađim timom u ligi, na svakoj poziciji imaju jednog bonus igrača i na svakoj utakmici po 4-5 bonus startera.

– U skladu sa tim, stručni kadar je takođe selektiran da odgovori i takmičarskom izazovu, ali i razvojnom programu koji definitivno mlad tim i zahteva. Odličan posao u prethodne dve godine radio je Aleksandar Stanković, a istim putem nastavio Žarko Lazetić – istakao je sportski direktor FK Metalac.

On napominje da ambijent koji grade je radni, ne dele utakmice na teške i lake, manje i više važne, već razmišljaju kako svakoga da pobede.

– Potvrda da smo na pravom putu je sve veći broj naših igrača u reprezentativnim selekcijama, relativno dobrom startu sezone i mišljenje stručne javnosti da igramo dopadljiv fudbal. Sa pozicije na kojoj sam, dobijam potvrdu svakodnevno da je Metalac klub i sredina koju sve više mladih i talentovanih fudbalera vide kao savršeno mesto za napredak u karijeri. Upravo na krilima te ambicije za afirmacijom, kvaliteta kojim raspolažu i radom koji nudimo, nastavljamo dalje – kaže Leontijević.

On kaže da FK Metalac puno toga očekuje

– Međutim, ovo je samo jedna kontrolna tačka, nikako već zadovoljena ambicija, ništa nismo još uradili, puno toga nas tek očekuje i upravo je izazov veći da lestvicu podižemo više i takmičimo se svi zajedno u prevazilaženju samoga sebe. Klub u sledećoj godini slavi 60 godina postojanja i nadamo se da ćemo jubilej proslaviti ostvarivši trogodišnji cilj koji smo 2018. postavili, a to je Metalac kao stabilan Superligaš sa mladim i kvalitetnim igračkim i stručnim kadrom – zaključio je Bojan Leontijević, sportski direktor FK Metalac.

fkmetalac.rs/gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Cvetanje ambrozije se ne smiruje, olakšanja neće biti do 20. septembra

Sledeći članak

Dobitnicima nagradne igre „Sreća te prati, u Proleter svrati“ uručene glavne nagrade