• 3 avgusta, 2020

Lidl donirao rashladni uređaj Narodnoj kuhinji u Gornjem Milanovcu

Uručenje donacije Narodnoj kuhinji u Gornjem Milanovcu, foto: gminfo.rs

Predstavnici kompanije Lidl Srbija danas su donirali potrebnu opremu Narodnoj kuhinji u Gornjem Milanovcu, čime je simbolično obeležen kraj humanitarne akcije „Mala dela su velika stvar“. U ovoj kampanji, potrošači u Lidlu su pred Novu godinu, kupili i poklonili korisnicima programa Crvenog krsta Srbije 15 tona proizvoda, a Lidl Srbija je zauzvrat, kao svoj deo doprinosa, donirao opremu za 2o narodnih kuhinja širom Srbije.

Uručenju donacije prisustvovali su predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović, sekretar Crvenog krsta Gornji Milanovac Nebojša Ivović i rukovodilac korporativnih komunikacija kompanije Lidl Srbija Martina Petrović.

Uručenje donacije Narodnoj kuhinji u Gornjem Milanovcu, foto: gminfo.rs

Doniranje opreme narodnim kuhinjama još jedan je korak ka poboljšanju uslova rada ovih ustanova, a nama je posebno drago što smo zajedno sa našim potrošačima pokrenuli dobra dela i makar malo učinili lakšom i lepšom svakodnevicu korisnicima Crvenog krsta Srbije – izjavila je Martina Petrović.

Veliku ulogu u organizovanju akcije „Mala dela su velika stvar“ imale su i lokalne organizacije Crvenog krsta Srbije, koje su rasporedile prikupljene proizvode prema potrebama korisnika.

Dobrota je jedino bogatstvo koje se deljenjem uvećava, što je i bio moto akcije Lidla Srbija i Crvenog krsta Srbije – male stvari čine velika dela. Zahvaljujemo se Lidlu na razumevanju, entuzijazmu i efikasnosti – istakao je prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije, i izrazio nadu da će pomoć u pripremi kuvanih obroka korisnicima narodnih kuhinja Crvenog krsta Srbije ponuditi i druge kompanije.

Uručenje donacije Narodnoj kuhinji u Gornjem Milanovcu, foto: gminfo.rs

Nebojša Ivović, sekretar Crvenog krsta Gornji Milanovac naglasio je da će donacija rashladnih uređaja olakšati rad narodne kuhinje u ovom gradu.

Oprema za narodnu kuhinju Crvenog krsta u Gornjem Milanovcu u kojoj se dnevno pripremaju kuvani obroci za 130 korisnika veoma je značajna donacija za njih, ali i za nas i za naš grad. Zahvaljujem se kompaniji Lidl i Crvenom krstu Srbije što su omogućili da narodna kuhinja, koja svakog dana priprema kuvane obroke za svoje korisnike, funkcioniše lakše i bolje – dodao je Ivović.

 

V.P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Vremenska prognoza 13. – 21. februar

Sledeći članak

JKP započelo pranje gradskih ulica i trotoara