• 05.12.2023.

Lidlov projekat „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta“

„Lidl Srbija u oktobru 2022. godine  pokrenuo je projekat „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta“ koji je podržala Nacionalna organizacija za osobe sa invaliditetom Srbije – NOOIS. Cilj projekta je rešavanje problema nepropisnog parkiranja na parking mestima za osobe sa invaliditetom ispred Lidlovih prodavnica i podizanje svesti o pravima i potrebama osoba sa invaliditetom,“ stoji na sajtu ove kompanije.

„Sa ovim projektom smo započeli i dodatno obeležavanje parking mesta za osobe sa invaliditetom ipred Lidlovih prodavnica tablama koje prenose snažnu poruku:

Hoćeš da menjamo mesta?

Bahato parkiranje je samo još jedna od prepreka za osobe sa invaliditetom.

Pomeri se s mesta

Obeležavanje parking mesta ispred Lidlovih prodavnica biće nastavljeno i tokom narednih godina;“ navodi se na sajtu Lidl Srbija.

PROPISNO ILI NEPROPISNO PARKIRANJE

Povodom nepropisnog parkiranja na obeleženom mestu za osobe sa invaliditetom nedavno smo dobili mail sa fotografijama od našeg sugrđanina Milenka Markovića.

foto: Čitalac portala
foto: Čitalac portala

„Prve dve fotografije su iz tržnog centra. Vlasnica je bila izuzetno uvređena kada sam je upitao „može li bahatije?“ Zatim je osula sa pretnjama policijom, advokatom, tužbom,…

Ukoliko objavite mislim da će se sama oglasiti, (po onoj iz naroda „pomaže bog zla ženo“)

foto: Čitalac portala

Treća je ispred Lidla normalno.

Jedna inicijativa: Da što više savesnih i vaspitanih vozača i učesnika u saobraćaju fotografiše što više prekršaja, a vi objavljujete, mislim da ćemo bar malo da podignemo svest vozača, a najveći benefit je svakako bezbednost.

Normalno kada bi nam se priključili i organi reda (policija), rezultat bi bio zagarantovan. Veliko hvala na dosadašnjim objavama.“

Najsrdačniji pozdrav, Milenko (Mikan) Marković

 

Violeta

Prethodni članak

Lazović: Prijavio sam da mi je Langura pretio smrću, policija ne odgovara

Sledeći članak

Pozorište će sa opštinom tražiti rešenje za novi prostor. Peticija protiv prenamene dela Doma kulture pokrenuta sinoć