• 20.04.2024.

Mafini sa tikvicama i začinskim biljem

foto: pixabay.com

Mafini koji se brzo pripremaju, mekani i veoma ukusni.

Sastojci:

– 1 veća ili 2 manje tikvice

– malo soli

– 2 jaja

– 1 prašak za pecivo

– začinsko bilje

– 180 ml jogurta

– 4 kašike ulja

– 2 čaše oštrog brašna

(1 čaša = 180 ml)

 

Priprema:

Oljuštiti tikvice, narendati ih, posoliti i ostaviti da odstoje 10 minuta.

Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.

Umutiti jaja sa jogurtom, brašnom, začinskim biljem i uljem, pa dodati tikvice, ne cediti ih.

Sve dobro sjediniti i puniti kalupe za mafine.

Ovo je količina za 12 mafina.

Peći ih 30 minuta na 200 stepeni.

Prijatno!

Autor:Coolinarika

Violeta

Prethodni članak

Mineco poziva studente geologije da konkurišu za stipendije Fondacije Evro za znanje

Sledeći članak

JKP: Pucanje cevovoda u Prvomajskoj