• 22.09.2023.

Metalac poražen u osmini finala kupa Srbije

foto: Miroslav Jelisavčić, Mertalac-Partizan, arhiva

Metalac – Partizan 0:1 (0:1), 1/8 Finala kupa Srbije

Pritisak igrača Partizana u uvodnim trenucima meča. Igrači Metalca imaju problem da loptu zadrže u svim posedu, ali bez prilika na obe strane.

Prvi udarac u okvir gola videli smo u 10′. Natko je prebacio loptu sa leve na desnu nogu, šutirao sa 18 metara, ali je Puletić bio siguran.

Pokušava Asano iz šesnaesterca iskosa sa desne strane u 22′, ali je Puletić odlično postavljen i lako zaustavlja njegov udarac.

foto: fkmetalac.rs

Velika prilika za Partizan u 30′. Prodor po desnoj strani i odličan centaršut, najviši u skoku je Holender, šutira jako glavom, sa 5 metara, ali Puletić iz dva navrata nekako uspeva da odbrani, a Vasiljević je izbija u aut. Nakon auta preti Jojić udarcem iz šesnaesterca sa leve strane, ali lopta završava tik iznad prečke gola Metalca.

Nakon šuta Katanića, koji je završio preko prečke, brz napad Partizana preko Asana, koji vuče loptu, ulazi u šesnaesterac po levoj strani, namešta se na levu nogu, upućuje precizan udarac na drugu stativu i trese mrežu za 0:1. Pogodak u najgorem mogućem trenutku po Metalac.

foto: fkmetalac.rs

Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja.

Prva prilika u drugom poluvremenu ponovo za Partizan. Šutira Jojić u 47′ sa ivice šesnaesterca sa leve strane, ali Puletić odlično interveniše i vrhovima prstiju izbija loptu u korner.

Dva minuta nakon te prilike pokušava Natko iz slobodnog udarca sa 17 metara, ali njegov pokušaj završava za malo preko prečke domaćih.

foto: fkmetalac.rs

Prvu priliku za Metalac videli smo u’ 51. Dobar napad domaćih, lopta dolazi do Antonijevića na levu stranu, on ulazi u šesnaesterac iskosa, snažno šutira, ali dobro postavljeni Stevanović sigurno interveniše.

Šest minuta kasnije nova prilika za Metalac. Napada Vlalukin po levoj strani, lopta kruži oko šesnaesterca Partizana, Šćekić igra rukom, ali sudija Piper pušta prednost, ponovo lopta dolazi do Vlalukina koji šutira sa ivice šesnaesteca, lopta kači nekog od igrača Partizana i završava u korneru, tik pored leve stative gola Partizana.

foto: fkmetalac.rs

Velika prilika za Partizan u 67′. Sam je istrčao pred Puletića Natho, po desnoj strani, šutira na drugu stativu, Puletić je već savladan, ali lopta prolazi tik pored desne stative gola Metalca.

U 70′ nakon pasa Natka, Šćekić izlazi sam pred Puletića ali mu lopta prelazi preko noge i završava pored gola.

Mastralan potez Milisavljevića u 80′, zavrnuo je loptu ka Grboviću koji je u šesnaestercu gostiju, ali njegov udarac blokira Vujačić i lopta završava u korneru.

Dobar udarac Sume 84′, ali Puletić ponovo odlično interveniše i brani njegov pokušaj.

foto: fkmetalac.rs

Pokušava Metalac da dođe do izjednačenja, ali ne uspeva do kraja meča. Metalac je završio ovogodišnji nastup u Kupu Srbije.

fkmetalac.rs

Violeta

Prethodni članak

Komentar: EL PIBE

Sledeći članak

Deo Korčaginove bez vode