• 25 juna, 2021

Metalcu najviše ocene od Diznija

foto: Metalac a.d.

Svih pet proveravanih aspekata funkcionisanja sistema kvaliteta u Metalac posuđu na najvišem nivou – potvrdila je još jedna eksterna provera, urađena avgusta 2019. po nalogu Diznija, čiju licencu naš proizvođač koristi za liniju posuđa za decu „Mini m“.

foto: Metalac a.d.

Ovo je utoliko značajnije kad se ima na umu da je prosek ovih istih ocena u svetu značajno niži. Metalac posuđe je dobilo najviše ocene za sistem upravljanja, uticaj na životnu sredinu, bezbednost na radu, sistem zdravstvene zaštite, uslove rada i nadoknadu za rad. Auditor nije imao nijednu primedbu za neusaglašenost.

Kao kompanija koja izvozi u oko 40 zemalja sveta Metalac je naviknut na eksterne audite ovog tipa, koji su izuzetno značajni za opštu reputaciju. Tako je Metalac posuđe 2018. godine dobilo potvrdu o 100 odsto ispunjenosti uslova Workplace Conditions Assessment report, kao i najviši A rejting od strane amfori BSCI – ističu u  ovoj kompaniji.

foto: Metalac a.d.

Inače, saradnja sa Diznijem započeta je 2013. godine, najpre sa neprolaznim Mikijem i Mini na Metalčevom “malom posuđu za buduće velike ljude” a potom i drugim likovima, za koje Metalac ima regionalnio ovlašćenje tj. licencu.

foto: Metalac a.d.

Prošle (2019.) godine uradjen je novi asortiman Dizni, ovoga puta namenjen ne samo deci već i roditeljima.

 

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Bioskopski repertoar za januar 2020.

Sledeći članak

Kako do licence za evropskog profesionalnog vozača