• 16.05.2022.

Milanovačko pozorište: Raspisan konkurs Takovske cveti

Milanovačko pozorište raspisalo je konkurs „TAKOVSKE CVETI“ – Četvrti međunarodni susret varoških pozorišta koji će od 11. – 17. jula 2022. godine biti održan u Gornjem Milanovcu.

Pravo učešća na Konkursu imaju neprofesionalna pozorišta ne samo iz Republike Srbije, Republike Srpske već i amaterske pozorišne trupe iz regiona.

Konkurs je otvoren do 15. juna 2022. godine, a pozorišta za Susret mogu da prijave jednu predstavu. Prijava podrazumeva popunjen zvanični formular Susreta i snimak predstave sa kojom se konkuriše.

Prijavni formular i Pravilnik Susreta, pozorišta mogu preuzeti sa sajta Organizatora (http://milanovackopozoriste.rs/)

Zainteresovane trupe, prijave mogu slati elektronskim putem (mail: milanovackopozoriste@gmail.com) ili poštom na adresu MILANOVAČKO POZORIŠTE ; Miloša Velikog 32a ; 32300 Gornji Milanovac.

Učesnike Susreta organizator će objaviti do 25. juna 2022. godine.

Odabir predstava obaviće Branko Knežević, reditelj i glumac Milanovačkog pozorišta, a najbolje među najboljima proglasiće Rajko Rakićević, pozorišni i televizijski reditelj

Nagrada: „TAKOVSKE CVETI” pripašće za najbolju predstavu. Uz plaketu i diplomu „TAKOVSKE CVETI” najboljoj predstavi pripašće i novčani deo nagrade u bruto iznosu od 60.000 dinara (ansambl). Plaketa i diploma TAKOVSKE CVETI dodeljuju se za: najbolju mušku i žensku ulogu, najboljeg mladom glumca Susreta, kao i najboljoj predstavi po oceni Žirija publike – žirija u senci (za ove plakete i diplome nisu predviđene novčane nagrade).

Troškove puta i transporta snosi svaka pozorišna trupa za svoj ansambl; Svi učesnici Susreta imaju obezbeđenu koktel-zakusku po završenoj predstavi, a pozorišni ansambli koji su udaljeni više od 250 kilometara od Gornjeg Milanovca imaju obezbjeđeno prenoćište.
Troškove nagrada, propagande, žirija i ostale troškove Susreta snosi organizator.

Predstave će se izvoditi u Domu kulture  – Gornji Milanovac

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Dveri GM: Ni malim prstom nisu mrdnuli

Sledeći članak

Slabiji zemljotres u Čačku