• 06.12.2023.

Milanovčanima Proleter apsolutni broj jedan

generalna direktorka Metalac Proletera, Jelena Luković, foto:metalacproleter.co.rs, arhiva

Da se Metalac Proleter za svaku promenu priprema dugo i temeljno, i da Gornjomilanovčani lojalno pozdravljaju svaki njegov napredak, potvrdila je i 2019. godina. Očekivani promet u maloprodaji od 2,9 milijardi dinara (24,4 miliona eura) ponovo znači dvocifren rast i to za 16 odsto u odnosu na 2018. godinu.

Istine radi, ovakvom ishodu podjednako je doprinela i lojalnost kupaca u Ljigu i Čačku gde smo sve ozbiljnije pozicionirani – ističe generalna direktorka Jelena Luković i najavljuje dalji rast i širenje, bez obzira na konkurenciju poput Lidla, koji je krenuo pre mesec dana; DIS-a koji dolazi uskoro i svih drugih, koji pretenduju da preuzmu parče tržišnog kolača.

Rast Metalac Proletera evidentan je u svim aspektima – kvalitetu ponude i usluga, broju prodavnica, širenju na okolna tržišta, finansijskom rezultatu. Od aprila 2019. godine otvorena je još jedna, treća po redu prodavnica u Čačku, u Ulici Radojice Radosavljevića. Proleter je otvaranjem ovog objekta u svoju porodicu primio još 10 novih radnika sa teritorije opštine Čačak. Već sredinom novembra Proleter u Nevadama otvara kompletno nov objekat, izgradjen prema svim standardima moderne trgovine. Vrednost investicije oko 300 000 eura – rekla je Jelena Luković.

foto: metalacproleter.co.rs

Zadovoljna reakcijom građana na sve što Metalac Proleter preduzima, a što potvrđuje i kontinuirano obimno istraživanje, direktorka Jelena Luković najavljuje da će i 2020. biti godina daljeg rasta i širenja kako na teritoriji opštine opštine Gornji Milanovac tako i na teritoriji opštine Čačak.

Skraćeno radno vreme

Metalac Proleter je odlučio da skrati radno vreme nedeljom i u preostalih 5 od 14 prodavnica u gradu. Reč je o prodavnicama u širem centru Gornjeg Milanovca koje su do sada nedeljom radile do 20 časova, a od početka decembra će raditi do 15 časova.

foto: metalacproleter.co.rs

Direktorka Jelena Luković nema dilemu da većina naših sugrađana svoje nedeljne kupovine završava u prepodnevnim satima.

Ovakvom odlukom, zahvaljujući relaksiranoj nedelji, optimizuje se organizacija i efekti rada 65 zaposlenih u ovim prodavnicama. Iznenadjujuće je i razumevanje i podrška sugrađana, koji inače gaje velike simpatije za unapređenja koja je najstarija milanovačka trgovina učinila proteklih godina. Kad je reč o ostalim prodavnicama na području opštine, njihovo radno vreme je odavno usklađeno sa potrebama i načinom života u manjim naseljima – istakla je Luković.

 

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Metalačeva 4 Deda Mraza sutra će podeliti 2.500 novogodišnjih paketića

Sledeći članak

Turnir povodom 60 godina rukometa u Gornjem Milanovcu