• 26.02.2024.

Milić treći na Beogradskom polumaratonu

Nenad Milić, foto: privatna arhiva

Maratonac Nenad Milić osvojio je treće mesto (u kategoriji 50 do 54 godine) na četvrtom Beogradskom polumaratonu, koji je održan u glavnom gradu Srbije 26. novembra.

Po izuzetno hladnom vremenu učestvovalo je rekordnih 4.080 takmičara iz 42 države. Milić je trku od 21,095 kilometara završio sa vremenom jedan sat, 33 minuta i 18 sekundi.

Nenad Milić, foto: privatna arhiva

Na startnoj listi bilo 4080 prijavljenih, od čega 2168 polumaratonaca i 1920 trkača na 10 km. Iz Srbije ih je trčalo 3686, a ostali su bili iz 42 države.

Srpski atletičar Elzan Bibić pobednik je četvrtog Beogradskog polumaratona, a uz to je postavio i novi rekord. Novopazarac je trku istrčao za 1:02:15 i to je najbolje vreme od kada se održava ova manifestacija u prestonici Srbije.

Nije bilo iznenađenja ni u trci dama. Kenijka Tereza Omoza, koja je došla u glavni grad Srbije sa najboljim rezultatom, pobedila je sa vremenom 72:38

Osim polumaratonske i trke na 10 kilometara, održana je i Sava osiguranje porodična trka na 2,3 kilometra koje je imala humanitarni karakter, a sve donirana sredstva namenjana su Humanitarnoj organizaciji „Dečje srce“.

Beogradskim polumaratonom, koji je održan u organizaciji Beogradskog maratona pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz podršku Srpskog atletskog saveza stavljena je tačka na ovogodišnju trkačku sezonu u Srbiji.

V.P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Bez vode u Ljevaji, Donjim Branetićima i delu Vrnčana

Sledeći članak

Najava planskih isključenja električne energije za četvrtak 30. novembar