• 23 oktobra, 2021

Milić: Triatlon u Poreču za kraj sezone

Milanovčanin Nenad Milić, kraj triatlonske sezone obeležio je učešćem na drugom „Plava Laguna 5150 Triatlon Poreč“ održanom iz serije Ironman takmičenja. Na takmičenju je učestvovalo preko 400 učesnika, iz 40 zemalja, u 1.5 km plivanja, 40 km biciklizma i 10 km trčanja.

foto: iz privatne arhive

– Učešćem na ovoj trci, u Poreču, završavam ovogodišnju triatlon sezonu. Triatlon je održan po sunčanom i izuzetno vetrovitom vremenu, zbog čega je posebno bila teška plivačka deonica, jer smo plivali u moru sa izuzetno velikim talasima – rekao je Milić za GMinfo.

foto: iz privatne arhive

Trka je počela, u Zelena Resortu, ispred hotela Parentium deonicom plivanja koju je otežavao snažan vetar, zatim se nastavila ispred hotela Molindrio, od kuda je krenula biciklistička trasa sve do Funtane i natrag, da bi se završila trčanjem od Molindria preko Plave Lagune, sve do centra Poreča i natrag.

foto: iz privatne arhive

– Zauzeo sam 20 mesto i prezadovoljan sam rezultatom 2:44:39. Sjajna triatlonska sezona 2021. privedena je kraju na najbolji mogući način. Sledeće godine učestvovaću na Ironman trci u Kopenhagenu i to je glavni cilj – kazao je triatlonac Nenad Milić.

Pobednici Plava Laguna 5150 Triatlona Poreč ove su godine hrvatski asovi Željka Šaban Miličić i Vinko Vrebac iz Triatlon Kluba Swibir.

foto: iz privatne arhive

V. Popović, gminfo.rs

 

 

 

Violeta

Prethodni članak

Čivović: Danas počela vakcinacija protiv sezonskog gripa

Sledeći članak

Prva jesenja kiša najopasnija za vozače, vreme za zamenu letnjih guma