• 23 oktobra, 2021

Mini bageti

foto: pixabay.com/Intuitivmedia

Mekani i veoma ukusni mini bageti.

Sastojci:

– 1/2 kg brašna

– 30 g mekog maslaca

– 1 suvog kvasca

– 1 kašika šećera

– 1,5 kašičica soli

– 100 ml mleka

– 200 ml vode

– 1 kašika sirćeta

Za premazivanje:

– malo mleka

– semenke, po želji

Priprema:

Brašno pomešati sa svim suvim sastojcima, dodati mlaku vodu, meko, maslac i sirće i dobro umesiti da se sve lepo sjedini.

Ostaviti na toplo da se udvostruči volumen. Pripremiti pleh obložen papirom za pećenje.

Testo izručiti na malo brašna, kratko izraditi i podeliti na tri jednaka dela.

Oblikovati svaki deo kao veću kiflu i malo odozgo zaseći nožem na par mesta, pa staviti na pleh.

Pustiti da odstoje 20 minuta.

Premazati svaki mlekom, posuti semenkama po želji i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Prijatno!

Autor:Coolinarika

Violeta

Prethodni članak

Kursna lista – 7. oktobar

Sledeći članak

Covid – 19: Imunizacija u G. Milanovcu – 7. oktobar