• 04.12.2023.

Monodrama: “Čovečice”

Čovečice Milene Predić „Čovečice“, nastala po romanu Ljiljane Bralović u dramatizaciji Slobodana Obradovića i režiji Jasmine Večanski Kujundžić, u utorak, 28. novembra 2023. godine biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra.

“Predstava „Čovečice“ se u formi monodrame bavi pitanjem kulture sećanja i individualnog pamćenja uloge žene u zajednici tokom ratova u prvoj polovini 20. veka. Usmeren na narativ porodičnog sećanja ženskog rodoslova porodice, Milošević sa Javora, predstava „Čovečice“ ukazuje na aktuelnu društvenu problematiku toga vremena kroz pitanje narodne, istorijske i političke egzistencije prožimajući priču o herojskom opstanku, samoodržanju i solidarnosti iz ugla položaja žena.

U skoro 50. godina koliko priča o „Čovečicama“ traje, provejavaju dva narativa, narativ žene koje čeka i narativ ženske solidarnosti i uzajamne povezanosti u nevolji, i zato naše glavne junakinje, heroine, žene koje su sahranile i decu i muževe i sinove pronalaze razlog da nastave da žive i upravo iz te zajednice crpe snagu za dalje borbe.

Autorka scenografije i kostima je Mina Miladinović, muzike Ivan Aleksijević aka Pančevac, a scenski pokret osmislio je Nikola Кerkez.
Početak predstave je u 20 sati.

Prodaja ulaznica na biletarnici velike sale, radnim danima od 11h do 20h.

V.P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

U Srbiji radno aktivno 2,80 miliona stanovnika

Sledeći članak

Bioskopski repertoar od 20. do 27. novembra