• 15 maja, 2021

MSG pozvao Kovačevića da podnese ostavku

Jevtović – Kovačević, graf: GMInfo

U saopštenju za javnost, nedavno formirana politička organizacija „Za Milanovac slobodnih građana – Aleksandar Jevtović“, danas je pozvala predsednika opštine, Dejana Kovačevića, da podnese ostavku na tu funkciju zbog, kako navode, niza neispunjenih obećanja i previše neracionalno potrošenog budžetskog novca. Ovaj poziv i obrazloženje za ovakav stav MSG, prenosimo u celini:

„„Za Milanovac slobodnih građana – Aleksandar Jevtović” svim građanima opštine Gornji Milanovac čestita praznik, Dan opštine, kojim se obeležava jubilej podizanja Drugog srpskog ustanka u našem Takovu. Ovaj praznik čestitamo posebno predsedniku opštine Gornji Milanovac, Dejanu Кovačeviću, od koga ovim putem zahtevamo da na današnji značajni datum za našu opštinu i njenu istoriju, učini jedan bitan korak kako bi uveličao svečanost i obradovao građane Gornjeg Milanovca. Da podnese ostavku.

Ovim putem ćemo pomenuti samo pet razloga za ostavku najodgovornijeg čoveka naše lokalne samouprave:

1. Previše novca iz budžeta opštine se troši za ugostiteljske usluge i reprezentaciju. Za četiri godine, od 2017. do 2020., je za ove namene samo jedan organ – predsednik opštine, potrošio ukupno oko 14.445.000 dinara, a ako na to dodamo ove godine planiranih 5.000.000, dolazimo do cifre od oko 20 miliona dinara ili recimo koliko košta izgradnja i opremanje jednog aneksa vrtića za 30-40 dece.
2. Opština je zadužena zadnje dve godine, a samo ove godine budžetom se planira vraćanje oko 50 milona dinara, što glavnice, što kamate.
3. Obećen je dvorac u Takovu i uređivanje celog kompleksa oko njega, ali u Takovu niti ima dvorca, niti dvorskog kompleksa.
4. Nije izgrađena obećana zgrada Centra za socijalni rad.
5. Obećana je pristupna saobraćajnica, koja je malo-malo ponovo obećavana, ali od nje do sada ni traga.

Nema ni kružnog toka na uglu Vojvode Mišića i Železničke ulice (kod Idee), takođe toliko puta najavljivanog, obećavanog i dugo isčekivanog, ali to bi već bio šesti razlog za ostavku, tako da o tome nećemo ovom prilikom.

Na kraju, GG „Za Milanovac slobodnih građana – Aleksandar Jevtović“, poziva takođe predsednika opštine Gornji Milanovac, Dejana Кovačevića, da se kao ozbiljan političar, u TV duelu, na bilo kojoj televiziji, u bilo koje vreme, ali u emitovanju uživo, suoči sa jednim od osnivača naše grupe građana, Aleksandrom Jevtovićem, diplomiranim pravnikom, kako bi se javnost Gornjeg Milanovca mogla neposrednim uvidom upoznati sa različitim konceptima kako treba voditi opštinu.“

u potpisu: GG “Za Milanovac slobodnih građana – Aleksandar Jevtović“

Milos

Prethodni članak

Svečano otkriven spomenik Milojku Veljoviću, osnivaču milanovačke privrede

Sledeći članak

Covid -19: Izveštaj iz Doma zdravlja 23. april