• 10 avgusta, 2020

Na 37. sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije donete nove preporuke i zaključci

foto: gornjimilanovac.rs

Članovi Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac na 37. sednici, održanoj danas, elektronski, u uslovima proglašene vanredne situacije zbog elementarne nepogode — poplave prouzrokovane jakim kišnim padavinama i izlivanjem vodotokova, jednoglasno su doneli nove zaključke i preporuke koje se odnose na aktuelnu situaciju.

Zaključeno je da se nastavljaju radovi na sanaciji putne infrastrukture i mostova, oštećenih u elementarnoj nepogodi — poplavama, na ugroženom području opštine.

Drugi zaključak sa te sednice je da su Opštinske komisije završile aktivnosti na proceni štete od elementarne nepogode a izveštaji sa zahtevima za pomoć su dostavljeni nadležnim Ministarstvima. Procenjena vrednost štete na infrastrukturi je 67.333.000,00 dinara, dok je procenjena vrednost štete na poljoprivredi je 60.621.707,29 dinara

Na sednici je takođe donet zaključak da je epidemiološka situacija na teritoriji opštine Gornji Milanovac je stabilna.  Aktivirana je COVІD ambulanta i COVID odeljenje u okviru Opšte bolnice. Od ponovnog aktiviranja virusa COVID-19 u zdravstvenim ustanovama, pregledano je preko 300 pacijenata. Od pacijenata koji su testirani na virus COVІD-19 sa pozitivnim nalazom je registrovano 15 lica i svi su medicinski zbrinuti (2 lica su u KC Kragujevac, 3 lica su na COVID odeljenju u okviru Opšte bolnice i 10 lica na kućnom lečenju).

U poslednjem zaključku navodi se da Zdravstvene ustanove na teritoriji opštine, raspolažu dovoljnim količinama zaštitne opreme

PREPORUKE

Članovi Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac na istoj sednici usvojili su i preporuke kojima se apeluje na građane da obavezno koriste zaštitne maske u gradskom i međugradskom prevozu i u svim zatvorenim prostorima i poslovnim objektima u cilju bezbednosti i zaštite zdravlja od zarazne bolesti COVID-19.

Takođe, apeluje se na ugostitelje da sprovode sve epidemiološke mere, kako bezbednost i zdravlje svih posetilaca objekata ne bi bilo ugroženo infekcijom virusa COVID-19.

 

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

JKP: Apel sugrađanima da racionalno troše vodu

Sledeći članak

U nedelju 5. jula jedan deo grada bez struje