• 3 avgusta, 2020

Nagrada Moravičkom upravnom okrugu i Slobodanu Joloviću

foto: Moravički upravni okrug

Moravičkom upravnom okrugu i načelniku Slobodanu Joloviću dodeljena međunarodna zlatna nagrada i priznanje „GlobalLocal“ za 2019 godinu.

Internacionalnu Zlatnu nagradu i priznanje „GlobalLocal“ za 2019 godinu, Moravičkom upravnom okrugu i načelniku Slobodanu Joloviću, dodelio je nezavisni Međunarodni komitet kojega čini osamnaest eksperata iz devet zemalja iz različitih oblasti.

U konkurenciji 23 države srednje i jugoistočne Evrope u kategoriji regionalnih institucija i zajednica sa izvršnim ovlašćenjima zlatnu nagradu i priznanje jedini su dobili Moravički upravni okrug i načelnik Slobodan Jolović.

Zlatna nagrada i priznanje „GlobalLocal“ dodeljena je u organizaciji Međunarodnog ekonomskog foruma „Perspektive“ sa sedištem u Dubrovniku i „PromoGlobal“ sa sedištem u Zagrebu za institucionalni doprinos u kreiranju dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Prema mišljenju osamnaest eksperata nezavisnog međunarodnog Komiteta „GlobalLocal“ Moravički upravni okrug i načelnik Slobodan Jolović dali su značajan doprinos u stvaranju pozitivne društvene klime u razvoju preduzetničke delatnosti i jačanju poverenja u državu i institucije na posvećen i profesionalan način: sprovođenjem savetodavnih poseta i preventivnih inspekcijskih nadzora, stvaranju povoljnog ambijenta kroz izgradnju saobraćajne infrastrukture, industrijskih zona, dualno obrazovanje, subvencije i druge olakšice. A načelnik redovno okuplja predstavnike državne i lokalne vlasti zajedno sa preduzetnicima i upoznaje ih sa propisima kako bi svoje poslovanje uspešno obavljali u zakonskim okvirima.

– Iako je ovo prestižno priznanje dodeljeno Moravičkom upravnom okrugu kao instituciji i meni kao pojedincu, smatram da je značajno za čitav ovaj region. Skrenuli smo pažnju široj javnosti da Moravički okrug postaje interesantan za razvoj preduzetničke delatnosti i suživot građana. Za to su zalužni državna i lokalna zajednica, a mi smo samo deo toga – izjavio je Slobodan Jolović, načelnik Moravičkog upravnog okruga.

Nagrada i priznanje uručena je na Svetskom kongresu preduzetnika održanom u Skoplju, glavnom gradu Severne Makedonije, pod visokim pokroviteljstvom Vlade Severne Makedonije.

Violeta

Prethodni članak

Gradsko groblje

Sledeći članak

Film: Grdana- Gospodarica zla