• 20.06.2024.

Nakon dužeg vremenskog perioda, očišćen, nasut i ponovo prohodan deo puta u Donjoj Vrbavi

foto: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac danas je sa svojim saradnicima obišao radove na izgradnji putne infrastrukture i infrastrukturnim objektima u Donjoj Vrbavi. 

foto: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Nakon dužeg vremenskog perioda, očišćen je, nasut i ponovo prohodan deo puta u toj mesnoj zajednici.

U pitanju je trasa nekategorisanog putnog pravca, koja je očišćena, probijena i nasuta. Već duži vremenski period ovaj deo puta nije korišćen jer je bio u veoma lošem stanju. Ovaj put je veoma značajan jer vodi pravo do škole. Školu trenutno pohađa petoro dece, od kojih četvoro koristi ovaj put kao prilaz. U planu nam je da ovaj put u narednom periodu asfaltiramo. Posebno mi je drago da smo u Donjoj Vrbavi uradili i delimičnu rekonstrukciju Doma kulture. Naime ovdašnji Dom kulture smo izdali, tako da se sada tu nalazi jedan restoran, uporedo je izvršena i delimična rekonstrukcija ovog objekta. Sanirali smo krov koji je godinama prokišnjavao, što je bilo i najurgentnije jer je vodilo ka rušenju objekta. Voleo bih da ovaj model ovde, i model u Pranjanima, primenimo na sve seoske domove kulture. Pozivam sve zainteresovane sugrađane, koji imaju ideju o razvoju privatnog biznisa u objektima koji pripadaju lokalnoj samoupravi a nalaze se na teritoriji naših mesnih zajednica, da se jave kako bi uz našu pomoć, realizovali svoje ideje. Time doprinosimo ne samo razvoju samostalnog biznisa već i boljim uslovima za život u seoskim područjima ali i štitimo objekte od propadanja – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

foto: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Zoran Radovanović, predsednik MZ Donja Vrbava izrazio je zahvalnost predsedniku i opštinskom rukovodstvu na svemu što je do sada urađeno za ovaj kraj.

foto: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

– Radimo veoma bitan deo puta koji povezuje dva zaseoka a ujedno je od izuzetne koristi za decu koja koriste ovaj putni pravac do škole. Put je osvetljen, proširen i nasut, ostalo je još da izvaljamo, čime put dovodimo u veoma dobro stanje za asfaltiranje. Što se tiče Doma kulture, mi smo dobili značajna sredstva od opštine koja smo uložili u prepokrivanje objekta. Dom kulture i dalje koristimo za kulturno umetničke manifestacije, pored otvorenog restorana, posedujemo salu za pomenute namene a deo Doma se koristi kao poslovni prostor Mesne kancelarije Donja Vrbava. Otvaranje restorana je doprinelo boljem društvenom životu u našem selu. Više je gostiju sa strane koji se na putu kroz naš kraj zadržavaju u ovom restoranu, što nam donosi i finansijsku dobit – rekao je Zoran Radovanović,predsednik MZ Donja Vrbava.

foto: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

U plan i program naredne građevinske sezone između ostalih putnih pravaca biće uvršteno i asfaltiranje nasutog puta u Donjoj Vrbavi.

Izvor: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Violeta

Prethodni članak

Milion dece prijavljeno za jednokratnu pomoć države

Sledeći članak

Veoma toplo, temperatura do 34 stepena – kad stiže osveženje