foto: pixabay.com/Einladung_zum_Essen
Fini namaz za vrele letnje dane.
Sastojci:
(za 2 osobe)
– 1 veća tikvica
– malo soli, biber
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 2 jaja, tvrdo kuvana
– 2 kašike maslinovog ulja
– 1 vezica peršuna
– 2 kašike kisele pavlake
– 1 kažika limunovog soka
– malo ljute paprike u prahu
– 2 kašike mlevenih oraha
Priprema:
Opranu i očišćenu tikvicu sitno narendati, posoliti i ostaviti da odstoji oko 10 minuta, a zatim je ocediti.
Sitno naseckati crni i beli luk i peršun. Skuvna jaja iseći na sitne kockice.
Na ulju propržiti oba luka, dodati tikvice, pa uz češće mešanje dinstati dok ne ispari višak tečnosti, oko 10 minuta.
Ohlađenu smesu od tikvica pomešati sa jajima i polovinom peršuna.
Zatim dodati kiselu pavlaku, mlevene orahe i namaz pikantno začiniti sa limunovim sokom i ljutom paprikom, solju i biberom.
Prijatno!