• 24 februara, 2021

Ništa nije isto bez Žarkovića

foto: GMInfo

Minutom ćutanja počela je sinoć utakmica malog fudbala u hali Tehničke škole, između ekipa s kojima je Miladin Žarković Džimbo nastupao svakog četvrtka, bezmalo do svoje smrti. To je bio prvi meč odigran nakon njegovog odlaska u bolnicu zbog iznenada pogoršanog zdravstvenog stanja, a ubrzo i smrti 11. decembra prošle godine. 

foto: GMInfo
foto: GMInfo

Ovaj detalj beležimo kao simboličan drugarski oproštaj od njega na parketu gde je bio redovan još od nestanka starog igrališta Gimnazije, no i mnogo puta na zimskim turnirima u ovoj hali. Ostajao je pre toga i bez Taša, rukometnog na Takovskom, ali u Tehničkoj Džimbov duh nastavlja da živi u sećanjima prijatelja.

foto: GMInfo
foto: GMInfo

– U subotu je obeleženo 40 dana od njegove smrti, za Krstovdan se u stvari tačno toliko navršilo. Mi koji smo ga ceo život znali i igrali fudbal s njim, odlučili smo da tom sećanju damo doprinos, – rekao je za GMInfo profesor Zoran Milić Vasovac, – Teško da će se ikad igrati onako kako se igralo dok je on bio prisutan. Prosto, to više nije to, ako on ne igra.

Zoran Milić, Milutin Nikolić; foto: GMInfo

– Napustio nas je pre nego što je bilo ko mogao da pretpostavi. Ovaj prvi fudbal bez njega, kao i svaki naredni, neće biti isti, ali mi ćemo održavati tradiciju kao da je on tu. Veliko je zadovoljstvo bilo imati ga za rivala sve te godine, – kazao nam je Milutin Nikolić, a.k.a. Mićo Kralj.

foto: GMInfo
Miladin Žarković Džimbo

Već se govori da će, po povlačenju pandemije koronavirusa, ponovo biti ustanovljen milanovački letnji turnir u malom fudbalu, i to kao memorijal upravo Džimbu Žarkoviću, koji je iskru stalnog rađanja ovog sporta, palio kroz brojne generacije. Preminuo je od posledica oboljenja srca u svojoj sedamdesetoj godini.

M.Mijatović/gminfo.rs

povezani tekstovi:
IN MEMORIAM: Miladin Žarković Džimbo

Milos

Prethodni članak

Počela vakcinacija u Domu kulture, zabeležene nešto veće gužve

Sledeći članak

Presek stanja na kovid odeljenjima Opšte bolnice G. Milanovac