• mart 31, 2020

Nivea igralište, zamena stolarije na objektu 2 PU „Sunce“…

foto: gminfo.rs

Na današnjoj, 68. sednici Opštinskog veća, većnici su jednoglasno usvojili Rešenje o upotrebi tekuće budžetske rezerve i prosledili ga Skupštini opštine na razmatranje. Između ostalih namena, iz tekuće budžetske rezerve obezbeđena su sredstva u iznosu od 3.500.000,00 dinara za realizaciju radova na zameni stolarije na objektu 2 PU „Sunce“.

– S obzirom na to da projekat koji smo predali kod Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave nije dobio zeleno svetlo ove godine, mi smo s ovim novcem opredelili da urgentno saniramo to pre zime, kako bi naši mališani koji pohađaju vrtić br. 2 imali mnogo bolje uslove zimi, a i kako bismo smanjili trošak i električne energije i energije za grejanje u zimskom periodu. Mi ćemo sa projektom konkurisati i sledeće godine i nadam se da ćemo uspeti da obezbedimo ostali deo sredstava kako bi objekat broj 2 PU „Sunce“ kompletno renoviran – istakao je predsednik Dejan Kovačević.

Takođe iz tekuće budžetske rezerve opredeljeno je preko 800.000,00 dinara za pripremne radove za postavljanje „Nivea“ igrališta. Prema rečima predsednika Kovačevića, kompanija Nivea obezbedila je 30.000,00 evra za postavljanje mobilijara i opreme za samo igralište, a opština Gornji Milanovac će uraditi sve zemljane radove, betoniranje prostora, ograditi i staviti video-nadzor, što je i zahtev kompanije „Nivea“.

– Opština Gornji Milanovac participira u ovom projektu sa jednom četvrtinom ukupne vrednosti. Igralište će se nalaziti u okviru objekta 2 PU „Sunce“ , izlaziće na Železničku ulicu i imaće ulaz i za sve građane i posetioce sa jedne strane, a s druge strane imaće ulaz i od strane vrtića, gde će deca iz vrtića moći da koriste igralište – rekao je Kovačević.

Pred većnicima se našao i predlog Rešenja o prihvatanju predloga izmena i dopuna Statuta Ustanove za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje „Kulturni centar“ Gornji Milanovac, Rešenje o prihvatanju predloga Statuta Javnog preduzeća za vodosnabdevanje „Rzav“ Arilje, koji su usvojeni i prosleđeni Skupštini opštine na razmatranje.

Aleksandar Lazovic

Prethodni članak

Medijima osam miliona

Sledeći članak

OO SZS: U kom svojstvu je Kovačević prisustvovao obeležavanju godišnjice misije „Halijard“