• 26 маја, 2020

Nove mere Vlade Srbije: Pomoć penzionerima 4.000 dinara

foto: gminfo.rs

Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije, donete su najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19.

Doneta je odluka da su isporuke zaštitnih maski, koje Republički fond za zdravstveno osiguranje isporučuje veletrgovcima, oslobođene od PDV-a, piše danas.rs.

Ranije izdate radne dozvole stranim državljanima, čiji je rok istekao, smatraće se važećim sve vreme trajanja vanrednog stanja, stoji u saopštenju za javnost.

Vlada je uputila preporuku crkvama i verskim zajednicama da se verski obredi obavljaju na bezbedan način i bez prisustva vernika, uz poštovanje svih prethodno donetih mera Vlade Republike Srbije.

Kako se navodi, u cilju smanjenja rizika od zaraze izazvene virusom COVID-19, Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje preporučeno je da se isplata penzija i drugih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja vrši odjednom, u celokupnom mesečnom iznosu.

Svim penzionerima i korisnicima privremene naknade koji su ostvarili svoja prava, zaključno sa 25. martom ove godine, biće isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od četiri hiljade dinara, najavljuju iz Vlade. Isplata će se vršiti u skladu sa dinamikom isplate penzija za mart.

Vlada Republike Srbije apelovala je još jednom na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka.

Autor: Danas

Violeta

Prethodni članak

Mladi Milanovca doniraju maske i rukavice, trudnicama, invalidima…

Sledeći članak

Porodične tajne – Bot