• 6 jula, 2020

Novogodišnji ponoćni maraton u Cirihu: Neci utrčao u 2020.

foto: privatna arhiva

Nova trkačka i takmičarska sezona za Nenada Milića (46) počela je noćas, tačno u ponoć. Naime, start trke 16. tradicionalnog Novogodišnjeg maratonu u Cirihu bio je u 00:00h, kada je sat otkucao prvu sekundu Nove 2020. godine.

foto: privatna arhiva

Novogodišnji maraton u Cirihu održava se svake godine od 1. januara 2005. godine. Start i finiš su u mestu Schlierin, u sportskoj hali, pored Ciriha. Trka se sastoji od četiri kruga duž reke Limmat, a jedan krug iznosi 10 kilometara. Osim maratona trčao se i polumaratoni.

foto: privatna arhiva

Start je bio tačno u ponoć  tj. sa prvim sekundama Nove godine, tako da sam ja u 2020. godinu utrčao. Učešćem na Novogodišnjem noćnom maratonu počinjem ovogodišnju trkačku sezonu. Utisci su divni, ponoćna trka za Novu godinu je nešto nesvakidašnje, jedinstven doživljaj. Trka je počela i završila se u sportskoj hali. Organizator je limitirao broj učesnika u ovom noćnom maratonu, tako da je noćas potrčalo 1150 učesnika iz celog sveta, a ja sam bio jedini takičar iz Srbije koji je trčao na ovom novogodišenjem maratonu u Cirihu. Ovom prilikom pozdravljam sve moje Milanovčane i želim im srećne praznike – kazao je Milić za naš portal.

Nenad kaže da je organizacija bila na visokom nivou i da je duž trase maratona, u toku trke, učesnike očekivalo osveženje, topli napici, sušeno i sveže voće, i šećer. Sledeća trka koja ga očekuje je 26. januara u Marakešu (Maroko).

foto: privatna arhiva

 

V.P. gminfo.rs

 

Violeta

Prethodni članak

Porodične tajne – Želje, čestitke…

Sledeći članak

MUP: U 2019. godini u Srbiji u saobraćajnim nesrećama poginuo 531 čovek