• 22.09.2023.

Objavljen poziv za inovacije, bespovratno 3,2 miliona evra

foto: pixabay.com/No-longer-here

Fond za inovacionu delatnost raspisao je novi poziv za dodelu bespovratnih sredstava inovativnim preduzećima, u periodu od 15. septembra do 15. novembra ove godine, u ukupnom iznosu od 3,2 miliona evra kroz programe Fonda za inovacionu delatnost.

Program finansiraju zajedno Republika Srbija i Evropska Srbija kroz IPA projekat „Povećanje kapaciteta i tehnološke spremnosti malih i srednjih preduzeća“.

Programi su namenjeni za razvoj novih proizvoda, usluga ili tehnologija koji imaju snažan inovativni potencijal za kojima postoji potreba na tržištu.

U zavisnosti od programa, Fond dodeljuje od 80.000 do 300.000 evra po pojedinačnom projektu, a preduzeća su za implementaciju projekta u obavezi da obezbede i deo sredstava iz drugih privatnih izvora.

Na taj način, Fond zajedno sa preduzećima učestvuje u istraživanjima i razvoju inovativnih rešenja, koja imaju pozitivan uticaj na domaću privredu, saopštio je Fond za inovacionu delatnost.

Projektne prijave iz svih oblasti nauke i tehnologije i svih industrijskih sektora podnose se putem portala, a neophodna dokumenatcija za prijavu i detaljne informacije o javnom pozivu nalazi se na internet prezentaciji Fonda.

Izvor: Nova ekonomija

 

Violeta

Prethodni članak

Danas je Mala Gospojina

Sledeći članak

Danas: Srbiji naredne godine na naplatu dospeva četiri milijarde evra kredita