• 15 avgusta, 2020

Obnovljena saradnja „Crnućanke“ sa Katedrom za etnomuzikologiju FMU

foto: Izvrona grupa Crnućanke

Zbližavanje je početak, ostajanje zajedno je napredak, saradnja je uspeh. Upravo ovom idejom vodi se novo rukovodstvo Izvorne grupe „Crnućanka“.

Naime, juče u etno kući za odmor „Todorovića Mlin“ u Majdanu obnovljena je saradnja izmedju Katedre za etnomuzikologiju, Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda, prof. dr Sanje Ranković sa jedne strane i Izvorne grupe „Crnućanka“ odnosno etnomuzikologa i umetničkog rukovodioca Ivane Todorović.

U prelepom ambijentu profesorka je provela čitav dan sa starijim članicama, muškim i ženskim podmlatkom „Crnućanke“.

foto: Izvorna grupa Crnućanke

Oduševljena idejom o podmlatku najstarije izvorne grupe u Srbiji, profesorka je snimala celokupnu probu sa bakama, devojkama i momcima koje će prezentovati u okviru svojih predavanja na Fakultetu gde se i sama nastavna jedinica naziva „Crnućanka“ – kažu u ovoj izvornoj grupi.

Takodje u okviru projekta“ Ženski lideri u tradicionalnoj muzici“ predstavljena je uprava „Crnućanke“ na čelu sa etnomuzikologom Ivanom Todorović koja je predstavila celokupan dosadašnji etnomuzikološki rad i kako izgleda biti lider tj. vodja jedne grupe koja sada već broji preko 25 članova svih starosnih dobi.

Na kraju profesorka se zahvalila na divnoj dobrodošlici i izdvojenom vremenu svih članova grupe.

Ovom prilikom obnovljena je saradnja naše grupe sa profesorima Katedre za etnomuzikologiju sa FMU iz Beograda. Bila nam je neizmerna čast ugostiti profesorku i odgovoriti na sve njene zahteve. Iskoristićemo ovu pauzu u nastupima na manifestacijama i Saborima prouzrokovanu virusom tako što ćemo ući u još neke projekte u okviru FMU – rekla je etnomuzikolog i umetnički rukovodilac grupe Ivana Todorović.

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Covid-19 u GM: Broj registrovanih novoobolelih nepromenjen – 15

Sledeći članak

Bez vode Korčaginova i Ulica kneza Aleksandra