• 7 jula, 2020

Obogaćen jednosmenski rad u Tehničkoj školi

foto: gminfo.rs, arhiva

U narednoj školskoj godini Tehnička škola „Jovan Žujović“ planira da, nakon redovne nastave, uvede brojne vannastavne aktivnosti, koje bi organizovala u zavisnosti od potreba i interesovanja učenika. Cilj ovih obrazovnih i vaspitnih programa jeste sveukupni razvoj učenika, pružanje podrške učenicima da se oprobaju u što više različitih aktivnosti i da izraze svoje veštine i kreativnost.

Ovakav vid nastave sastavni je deo projekta „Obogaćena organizacija jednosmenskog rada“. Reč je o pilot projektu Ministarstva prosvete, koji se već sprovodi od početka tekuće školske godine u 204 osnovne škole širom Srbije, a od naredne školske godine u planu je uključivanje i pojedinih srednjih škola.

Prema rečima direktora Bojana Veljovića, Tehnička škola ima sve uslove za ulazak u projekat. Ovakav vid nastave će, prema njegovim rečima, omogućiti sadržajniji i kvalitetniji boravak u školi, a đaci će svoje slobodno vreme moći da iskoriste tako što će se edukovati, a u isto vreme i zabaviti.

Akcenat aktivnosti biće na postizanju boljih obrazovnih postignuća učenika, prevazilaženju prepreka u učenju, razvoju socijalnih veština i timskog rada, kao i ukupnom ličnom i socijalnom razvoju učenika.

 

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Vremenska prognoza – 14. februar

Sledeći članak

Rad JKP ’’Gornji Milanovac’’ za Dan državnosti