• 20.06.2024.

Od nemila do nedraga – Metalac sutra gostuje Dubočici (+link za uživo)

METALAC – GAT, foto Ivica Milošević

Iako su poslednju šansu u svojim rukama da obezbede opstanak u prvoligaškom društvu propustili izgubivši od Mladosti GAT na svom terenu u nedelju (0:1), neke teoretske mogućnosti i dalje postoje za Metalac da ne ispadne u niži rang.

Malo šta je ostalo da zavisi od njih, ali ako žele da se i taj poslednji tračak nade ne ugasi, moraju da pobede Dubočicu u nedelju, čekajući eventulano povoljan rasplet u utakmicama koje igraju konkurenti, Kolubara protiv Vršca, a Sloboda protiv Radničkog NB u istom terminu.

Bila je plavo-belim momcima u prošlom kolu potrebna pobeda da barem mirnije uđu u sam finiš borbe za opstanak, ali su sva tri boda otišla GAT-u zahvaljujući Jokiću u završnici prvog poluvremena. Bio je precizan s bele tačke, nakon što je, prema izričitim tvrdnjama iz Metalca, glavni arbitar meča dosudio nepravedan penal, jer je prethodno loptu rukom u istoj gužvi zahvatio igrač gostujuće ekipe.

– Delilac nepravde, Jakovljević Mladen, do sada nam je sudio na utakmicama protiv IMT-a, Radničkog s Novog Beograda, Jedinstva sa Uba i sada protiv Mladost GAT, – podsetio je tim povodom sportsko tehnički direktor Metalca, Ivan Vuksanović. – Sve te utakmice smo izgubili. Jasno je da smo odavno targetirani; celokupna fudbalska javnost je znala da Metalac ispada čak i kada smo bili šest i sedam bodova iznad rizične zone. Mi ćemo mirno spavati, kao što smo mirno spavali kada smo Vidića javno podržali za prvog čoveka FSS. I nismo ga obrukali. Država vam pravi stadione, daje ogromne pare građana ove zemlje, a od UEFA je do sada stiglo sedam ili osam prijava za nameštene utakmice. Dvanaestog juna je Skupština našeg fudbalskog kluba; novo rukovodstvo će odlučiti kojim će pravcem FK Metalac ići i postupati. Jedino je i dalje sigurno, da sa pravca časti i poštenja nećemo odstupiti.

Utakmica poslednjeg kola ove prvoligaške sezone Dubočica – Metalac igra se u nedelju od 17 sati. Link za uživo 👇

 

Milos

Prethodni članak

Profesor Jovan Petrović, nosilac liste BROJ 6 ,,Koalicija Biram bolji Milanovac”: KAMP U BULjARICI VRATITI MLADIMA NAŠE OPŠTINE

Sledeći članak

Počelo asfaltiranje pristupne saobraćajnice Gornji Milanovac – Takovo