• 28 septembra, 2021

Odbojka (m): U Beogradu – rutinski

foto: V.R.

Odbojkaši Metalac-Takova odigrali su u utorak, 22. decembra, zaostalu utakmicu VII kola prve lige Srbije protiv ekipe Železničara iz Beograda u ledenoj sali Sportskog društva Radnički na Crvenom Krstu. I pored ekstremni uslova, rutinski su milanovčani izneli ovaj meč, bilo je 3:0 u setovima za naše odbojkaše (16:25, 13:25 i 22:25).

foto: V.R.

Kao što i rezultat pokazuje, ovo je bio malo jači trening za naše momke koji su nadigrali Beograđane u svim delovima igre. Nejaki su bili odbojkaši Železničara, posebno u realizaciji napada. Samo na momente jakim servisima uspeli su da poremete našu standardnu prijemnu liniju Pantić – Petrović – Ćosić, a za deset osvojenih blokova u tri seta pobrinuli su se svi igrači, posebno Aleksić sa osvojenih pet. Iako naša ekipa nije napadala servisima, osvojeno je čak 8 as poena (Gavrilović i Polomac po 3).

foto: V.R.

Po broju osvojeni poena istakli su se Pantić sa 13, Gavrilović sa 10, a ne zaostaju ni Aleksić sa devet i Ćosić sa osam. Ovo pokazuje koliko je mladi dizač Polomac (u ovoj utakmici 5 poena – 1 blok i 3 asa) ravnomerno raspoređivao lopte napadačima.

foto: V.R.

Metalac-Takovo u narednom kolu gostuje ekipi Jedinstva iz Stare Pazove, i ta utakmica XI kola odigraće se u petak, 25. decembra od 17.00 časova. Ovo će biti uvertira za dva teška odložena meča – sa Borcom iz Paraćina u gostima i sa Spartakom iz Ljiga kod kuće čime će se završiti prvi deo sezone.

V.R. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Kursna lista – 24. decembar

Sledeći članak

Kraj čekanja na granicama, vozila ponovo mogu da se uvoze u Srbiju