• 3 јуна, 2020

Odgovor OO SPS na „Odgovor PSOGM-Milisav Mirković Opštinskom odboru SPS: Careviću, gledaj svoja posla“

OO SPS Gornji Milanovac danas je uputio saopštenje kao odgovor na „Odgovor PSOGM-Milisav Mirković Opštinskom odboru SPS: Careviću, gledaj svoja posla“ koje prenosimo u celosti.

„Poštovani Mirkoviću, da vam odgovorimo i završimo priču sa Vama na ovu temu.

Na vašu izjavu da „Carević bi trebalo da zna da su oni koji su osnovali SPS njega primili, a da su mnogi napustili SPS upravo zbog njega i da zbog partijske organizacije SPS-a Carević nije mogao da se kontroliše“, odgovaramo:

Kako bi naši građani znali istinu i pravu sliku dešavanja bio bi lepo da im kažete pravi razlog koji je uticao da se Vi isključite iz Partije (ili kako Vi navodite da ste sami napustili) istu, koja je od Vas anonimusa napravila to što danas glumite, koja Vam je odgovarala dok ste od nje bili na funkciji, i sve je bilo lepo dok je to trajalo. Izbačeni ste iz Socijalističke partije iz razloga zbog nezadovoljstva kada je dat predlog iz vrha Partije da se ulazi u koaliciju sa SNS, a da stariji funkcioneri prepuste funkcije mladim kadrovima, što Vas je jako pogodilo i niste hteli da se odričete fotelje, i isključivo tražili uslov da Vi budete predsednik, i da ne postoji druga opcija. Tada ste napokon pokazali da Vam je samo do i fotelje stalo, da ne komentarišemo o odlukama iz vrha SPS koje niste poštovali.

Na vašu izjavu „Jedan od glavnih razloga lošijeg rezultata SPS-a bila upravo Carevićeva reputacija“, odgovaramo:

Da žalost bude veća optužujete predsednika OO SPS G. Milanovac da je kriv za rezultate, a sami znate da ste Vi sami pravili listu 2016. godine i Vašu sliku stavljali na propagandni materijal kao nosioca liste i kandidata za predsednika, a da niste ni pomislili ni setili se da ste na listi ispred SPS gde je predsednik Ivica Dačić, a pritom optužujete čoveka koga ste postavili na 49-o mesto za odbornika da je kriv za rezultat, što je apsurd veliki, toliko ste iskusno sastavili listu da je u prvih 11 odobornika listu napustilo 5 odbornika, pa se sada pitamo koliko će napustiti u vašem pokretu.

Na vašu izjavu: „Dosta je bilo zaklanjanja iza Partije, tuđih imena i rezultata. Čovek se može sakriti iza drveta, iza kamena, iza tarabe, ali ne i iza sopstvene reputacije“, odgovaramo:

Socijalistička partija Srbije stoji postojano 30 godina i svaki socijalista je veran član Partije i zalaže se za socijalnu pravdu i jednakost, i mi sa ponosom možemo da kažemo da smo deo jedne ozbiljne Partije sa jasnim programom i ciljem. Mi se ne krijemo jer u našim redovima su pravi jedinstveni socijalisti, koji su verni svojoj stranci i svom narodu. Iza nas ne stoji jedan čovek već ozbiljna organizacija, a da imate gospodine Mirkoviću reputaciju i to ćemo vam dokazati argumentom da kada ste sami davne (1992. god. ispred Radničko Seljačke stranke) izašli svojim imenom i prezimenom bez SPS-a iza sebe, od 7 kandidata bili ste peti, sa svega 17 osvojenih glasova i to u vašem rodnom kraju Nevade, dok je kandidat ispred SPS-a Zoran Šutić ubedljivo tada pobedio.

Ali ne zaboravite jedno sada više nemate SPS da stoji iza vas, tim socijalista, drugova koji je radio za našu Opštinu, skromno rečeno za svojih 30 god. postojanja sve glavne infrastrukturne objekte koji su danas ponos, rezult za divljenje, to se zove tim koji Vi sada nemate ili pokušavate da napravite od vama sličnih izbačenih članova različitih Partija. Naravno mi Socijalisti ćemo gledati naša posla da budemo u službi naroda, građana Gornjeg Milanovca i da se borimo za šta smo se uvek borili, a to je za nas Gornji Milanovac, jer mi jedini sa pravom to možemo da kažemo.Mi stojimo postojano i stajaćemo i dalje, mladi ljudi su prepoznali naš program, našu politiku i zajedno idemo ka tome da se podigne kvalitget života u našoj Opštini.

Samo smo Vam skrenuli pažnju da se držite Vašeg programa i da ne obmanjujete građane predstavljajući se kao socijalisti , jer ste vi izdajnik Socijalističke Partije i narod će umeti to da kazni, ako ste izdali Partiju koja vam je sve dala, šta onda građani mogu drugo da očekuju od Vas. Vi ćete ostasti samo poznati kao bivši Socijalista.“

Informativna služba OO SPS G. Milanovac

Violeta

Prethodni članak

„Metalac“ i trgovinski lanac „Metalac-Proleter“ donirali tunel za dezinfekciju Domu zdravlja

Sledeći članak

Zaplena narkotika kod Milanovčanina (52)