• 20 januara, 2021

Odgovor PSO GM na reagovanje OO SNS GM

foto: gminfo.rs

Udruženje „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“ (PSOGM) uputilo je odgovor na tekst „OO SNS GM: Reagovanje na „PSO GM: Kovačević da se izjasni o rezultatima istraživanja Vojvođanskog istraživačkog centra (VOICE)“. 

Odgovor prenosimo u celosti.

„Kovačević, kao stari prijatelj Tomislava Nikolića, umesto da odgovara o svojim vezama sa Milanom Tadićem, u svoj problem uvlači i Aleksandra Vučića. Umesto da odgovori o dokazanoj vezi sa Tadićem u firmama MS Relax doo Gornji Milanovac i Pet Velpro doo Velereč, da odgovori o istraživanjima VOICE-a o Niveus timu i 420 miliona dinara, o kućama, nepokretnostima, automobilima itd.., da odgovori kako je davao poslove agenciji koja nije imala licencu propisanu zakonom, on priča o Aleksandru Vučiću.

Kovačević ne pominje Milana Tadića, Niveus tim i istraživanja VOICE-A. O tome glasno ćuti! Dejan Kovačević i prijatelji koje je u Milanovcu postavio Tomislav Nikolić, zaklonili su se iza imena predsednika države i pokušavaju da obmanu građane kao što su to već učinili na lokalnim izborima. Zatim da nastave sa svojim partnerskim odnosom, kupovinom nepokretnosti i enormnim bogaćenjem, u sred epidemije, dok narod cvokoće u šatoru ispred Doma zdravlja.

Kovačević svesno laže u svojim odbranama, a trebalo bi da zna da je postojao zajednički projekat opština Gornji Milanovac, Vrnjačka Banja i Prokupnje pod nazivom „Dobar dan, komšija!“, upravo vezan za angažovanje gerontodomaćica. Kao najbolji u sprovođenju projakta, dobili smo vozilo koje naš Centar za socijalni rad koristi i danas za obavljanje svojih poslova i za obilazak ugroženih grupa. Inače, do maja 2016. godine, sredstva za rad gerontodomaćica obezbeđivala su se budžetom, jer je to bilo pravo, a od maja 2016. je usluga, pa je od tada obavezna javna nabavka. Pribavljanje licence je bila obaveza Centra za socijalni rad, a ne lokalne samouprave. Ovaj detalj bi Kovačević trebalo da zna, ali mu se mnogo više sviđa da se pravi blesav i neargumentovano napada svoje prethodnike.

To što se nalazimo u teškom trenutku, kada se ljudi razboljevaju i umiru, ne znači da nećemo odgovoriti na iznišenje neistine u javnost, kao i da će se Kovačevićeve mahinacije tek tako neopaženo „provući“. Neće!!! Pokušaj Kovačevića da skrene pažnju javnosti sa svojih mahinacija, zloupotrebljavajući tešku situaciju u kojoj se nalazimo zbog virusa, ostaće samo to – pokušaj,“ stoji u odgovoru PSOGM.

Violeta

Prethodni članak

Šutić: Na kovid odeljenjima hospitalizovano 54, dve osobe preminule

Sledeći članak

Palačinka torta