• 19 aprila, 2021

Održana 10. sednica Opštinskog veća opštine G. Milanovac

foto: gminfo.rs

Opštinski većnici, na danas održanoj 10. sednici Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac, između ostalog usvojili su i nacrt Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Opštine Gornji Milanovac za 2021. godinu.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, ističe da je pre pet godina formiran budžet za poljoprivredu i da se on svake godine uvećava.

foto: gminfo.rs

– Ove godine budžet za poljoprivredu je 60 miliona dinara, a poljoprivrednim proizvođačima ide 55 miliona direktnih davanja. Inače, svake godine broj budžetskih korisnika se povećava. Ove godine po prvi put će se izvršiti i kontrola utrošenih sredstava u prethodnim godinama. Narednih dana formiraću i komisiju koja će ići po poljoprivrednim gazdinstvima da vidi koliki je efekat uloženog novca i da li je taj novac utrošen u skladu sa zakonom i odlukama opštine Gornji Milanovac – rekao je Kovačević. Inače, na teritoriji milanovačke opštine trenutno je registrovano oko 5400 seoskih gazdiinstava.

On ističe da će opština i ove godine nabaviti i isporučiti određenu količinu protivgradnih raketa kao i da je odvojen i deo sredstava za subvencije protivgradnim strelcima za njihov rad. On kaže da se toku godine očekuje početak zamene protivgradnih stanica automatskim.

foto: gminfo.rs

– Strelci će iz budžeta opštine i ove godine dobijati po četiri hiljade dinara, a isto toliko dobijaće i iz budžeta republike Srbije. Ove godine je planirano je da se krene sa zanavljanjem laserskih stanica, tako što ćemo imati automatske lansere, a prva će biti na Rudniku. Nadamo se da ćemo do kraja godne pokrtiti veći deo teritorije milanovačke opštine, a da ćemo u narednoj završimo taj ceo posao sa Ministarstvom poljoprivrede jer ceo radarski centar „Bukulja“treba da bude pokrven sa tim stanicama – naveo je Kovačević.

foto: gminfo.rs

Na današnjoj sednici razmatrani su i usvojeni izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima javnih preduzeća i ustanova u 2020. godini.

Ostalo je dosta neutrošenih sredstava. Zbog same epidemije koronavirusom potrošeno je manje novca nego što je to bilo budžetski opredeljeno, jer pandemija je u jednom trenutku, mogu tako da kažem, zaustavila život. Imali smo dva meseca vanrednog stanja i za to vreme nisu radile ni ustanove, kao ni javna preduzeća. Nadamo se ćemo ove godine pobediti pandemiju i pozivam sve sugrađane da iskoriste mogućnost i izvrše imunizaciju – rekao je Kovačević.

foto: gminfo.rs

Na 10. sednici opštinski većnici jednoglasno su usvojili sve tačke Dnevnog reda, koje će se pred odbornicima Skupštine naći na sledećem zasedanju.

V. Popović, gminfo.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu

Violeta

Prethodni članak

Otkazana predstava „Goli kralj“

Sledeći članak

Preminuo bubnjar Dragoljub Đuričić