• 26.02.2024.

OKK Takovo: Jedna pobeda i jedan poraz

foto: OKK Takovo (kadeti)

Kadeti OKK Takovo, u četvrtak 9. novembra, u SC „Breza“ odigrali su utakmicu II kola regionalne lige mlađih kategorija protiv ekipe „MLADOST JUNIOR“ iz Lučana.

Košarkaši Takova ostvarili su pobedu rezultatom 67:62 posle produžetaka. Po četvrtinama 20:12, 06:16, 18:13, 11:14, produžetak 12:07.

foto: OKK Takovo (kadeti)

Odigrana je vrlo zanimljiva, borbena i neizvesna utakmica do samog kraja.

U prvoj četvrtini kadeti Takova stekli su prednost zahvaljujući dobroj odbrani i efikasnim napadom. U drugoj četvrtini desio se pad u igri, što nije prvi put da se dešava u ovom periodu igre. Gosti su na poluvreme otišli sa prednošću od dva poena razlike rezultatom 26:28.

foto: OKK Takovo (kadeti)

U drugom poluvremenu kadeti Takova ponovo su odigrali angažovano kako umeju i na kraju treće četvrtine stekli prednost rezultatom 44:41. Gosti se nisu predavali, u četvrtoj četvrtini presingom i zonskom odbranom uspeli su da utakmicu odvedu u produžetke. Rezultat 55:55 na kraju četvrte četvrtine.

U produžetku košarkaši Takova pokazali su karakter i smirenost kada je to bilo najpotrebnije. Bili su sigurni u realizaciji napada, dok su gosti prve koševe realizovali polovinom produžetka. Ovakva utakmica i pobeda kadeta Takova donela je veliko iskustvo i samopouzdanje tima koje treba iskoristiti u daljem radu i u narednim utakmicama.

Pioniri Takova svoju utakmicu II kola regionalne lige mlađih kategorija odigrali su u petak 10. novembra, u SC „Breza“, protiv ekipe „MLADOST 1“ iz Čačka.

Utakmica je završena rezultatom 54:71 (18:18, 09:12, 10:21, 17:20) u korist pionira iz Čačka.

foto: OKK Takovo (pioniri)

Mladi košarkaši Takova dobro su otvorili utakmicu, bili su angažovani i efikasni u napadu i u odbrani. Međutim gosti iz Čačka sredinom prve četvrtine počeli su da igraju maksimalno agresivno pogotovu na prenosu lopte košarkaša Takova. To je poremetilo igru domaćina koji su počeli sve više da greše u dodavanju i realizaciji.

foto: OKK Takovo (pioniri)

Prednost gostiju na poluvremenu od tri poena razlike (27:30) bila je dostižna. Očekivalo se da će pioniri Takova reagovati u nastavku sigurnijom igrom u prenosu lopte, dodavanju i skoku. Međutim to se nije desilo, izostala je agresivnost u odbrani.

foto: OKK Takovo (pioniri)

Gosti su nastavili sa efikasnom igrom i prednost je rasla. Duža klupa gostiju takođe je uticala na dešavanje na terenu. Krajnji rezultat nije odraz razlike u kvalitetu već odraz pristupa prema igri.

Kadeti Takova u okviru III kola, sledećeg vikenda gostuju u Čačku protiv ekipe Mladosti.

Pioniri Takova u okviru III kola, sledećeg vikenda igraju kao gosti mali gradski derbi protiv ekipe gradskog rivala GM032.

V.P. gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

FK Metalac Kolorado: U pohod na nove bodove

Sledeći članak

Građevinska dozvola se ne može dobiti bez brige o otpadu – kako treba odlagati šut