• 15 januara, 2021

OO Dveri GM: Prevareni građani i zamena teza kao posledica održanih izbora

foto: GMinfo

U Srpskom pokretu Dveri Opštinskoj organizaciji Gornji Milanovac kažu da je  podela pokreta „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac-Milisav Mirković“ i formiranje nove odborničke grupe „Takovski pokret“ najznačajniji politički događaj prošle nedelje u milanovačkoj opštini koji je zbunio sve, a najviše one koji su glasali za PSOGM.

– Ne želimo da nagađamo šta se krije iza toga, pogotovu što su objašnjenja prilično nejasna, ali znamo da to nije ono što su građani želeli i za šta su glasali. Posebno je interesantno to što je podela izvršena praktično na pola, a što su u vreme glasanja, koliko znamo, građani mahom išli da podrže bivšeg predsednika opštine. I to onda kada je većina stranaka bojkotovala izbore, očigledno sa željom ne samo da podrže PSOGM, nego i da pokažu da su protiv SNS, jer drugi izbor nisu ni imali – navode u Dverima.

Prema njihovim rečima „zbunjujuće je i to što se opozicija nudi da bude kooperativna, iako ta kooperativnost nikome nije potrebna, niti je ko traži“.

– Pogotovu nije potrebna građanima, jer od to malo nemoćne opozicije građani žele da vide kontrolora i merodavnog kritičara vlasti, a ne njen stub oslonca. Žele da u skupštini imaju nekoga ko će ih štiti od mogućih zloupotreba vlasti. Ovako, po principu „svaka vaška obaška“ dolazi se u situaciju da se ne zna ko je opozicija stvarno, a ko se preporučuje vladajućoj stranci – ističu u OO Dveri.

Milanovački dverjani kažu da je to „najbolji primer koji pokazuje svu besmislenost proteklih izbora i kompletne političke scene u Srbiji.“

– Eto zbog čega je bio potreban bojkot i zbog čega se „Dveri“ zalažu za promenu sistema. Vreme će pokazati o čemu se ovde stvarno radi, ali znamo da u ovoj situaciji, kada se jedna pandemija još nije završila, a već se najavljuje nova, nema mesta spinovanju i bavljenju sporednim pitanjima. Dveri ne žele da u tome učestvuju. Hoćemo da se bavimo stvarnim problemima i da kroz kritiku i konkretne predloge doprinesemo njihovom rešavanju – rekli su u Dverima.

 

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Zbirka Bijenala – izbor radova

Sledeći članak

COVID-19 u GM: Novi izveštaj iz Doma zdravlja i Opšte bolnice