• 15 januara, 2021

Oprez zbog moguće poledice usled niskih temperatura

foto: pixabay.com/manfredrichter

Vozači danas mogu očekivati nešto bolje uslove za vožnju, jer su padavine uglavnom prestale, jedino je na jugu Srbije moguć sneg, ali i kiša koja će se lokalno lediti pri tlu, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Hladno vreme i niske temperature pojačavaju opasnost od poledice, a poseban oprez potreban je na mostovima i nadvožnjacima gde je temperatura uvek nekoliko stepeni niža zbog strujanja vazduha.

Učestali odroni su tokom prethodnog dana uslovljavali kratkotrajne prekide u saobraćaju na šta treba računati, naročito na putevima kroz stenske useke i klisure.

Do prekida saobraćaja dolazilo je i zbog izlivanja reka usled obilnih padavina u okolini Pirota, Dimitrovgrada, Predejana i Leskovca a očekivan je i dalji porast vodostaja na Limu kao i na gornjem toku Južne Morave i Nišave.

Zbog pojave magle smanjena je vidljivost na auto-putu E-75, na deonici petlja Bubanj Potok- granica Srbija/Severna Makedonija Preševo i na auto-putu E-763, petlja Ljig – Preljina (kraj izgrađenog auto-puta), saopštilo je jutros JP „Purtevi Srbije“.

Savetuje se maksimalan oprez pri vožnji i mole učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Zadržavanja na teretnim terminalima naših GP:

– GP Horgoš, na izlazu, terfetnjaci čekaju 90 minuta

– GP Batrovci, na izlazu, teretnjaci čekaju 180 minuta.

rts.rs

Violeta

Prethodni članak

Oblačno i hladno vreme, do kada možemo da očekujemo sneg

Sledeći članak

Gradsko groblje