• 20.06.2024.

Opštinsko veće: Drugi rebalans budžeta za 2023; povećanje zarada zaposlenih u PU “Sunce”

foto: gminfo.rs

Na pedeset prvoj sednici Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac pred većnicima se našlo sedamnaest tačaka dnevnog reda koje su usvojene jednoglasno.

foto: Kabinet predsednika opštine GM

Milanovački većnici su, između ostalog, razmatrali predlog Odluke o izmenama i dopunima Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac tj. drugi rebalans budžeta za 2023. godinu, koji će se naći pred milanovačkim odbornicima na sledećem zasedanju Skupštine opštine.

foto: gminfo.rs

Drugi rebalans budžeta ove godine, prvenstveno je rađen zbog povećanja zarada zaposlenih u PU “Sunce”, od 5,5 odsto što uključuje i septembarsku zaradu. Dobili smo odobrenje za uvećanje mase zarada koje se odnosi i na Opštinsku upravu. S obzirom na to da je ove godine dolazilo do povećanja zarada zposlenih u Opštinskoj upravi, a nismo imali odobrenje od ministarstva, ovom prilikom smo dobili i za PU “Sunce i za Opštinsku upravu. Između ostalog danas smo raspisali Javni poziv za privredne subjekte koji će učestvovati u energetskoj sanaciji porodičnih kuća i stanova, iza toga dolazi i poziv svim građanima koji žele da urade energetsku sanaciju. Šesnaest miliona dinara je na raspolaganju budžetu opštine, osam miliona smo dobili od ministarstva, a osam miliona je izdvojeno iz budžeta. Pozivam sve građane koji su planirali da urade energetsku sanaciju da se prijave i da dobiju subvencije. Takođe, dodata su sredstva JP za izgradnju, petnaest miliona dinara za održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva. U toku godine zbog posledica elementarnih nepogoda istrošen je deo sredstava i dodali smo šest miliona dinara, namenjenih za troškove košenja zelenih površina. Moram da naglasim da cenovnik JP nije menjan već godinama, nafta je poskupela, sve je poskupelo, a njihove cene su ostale iste – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

foto: gminfo.rs

On je dodao da Opština Gornji Milanovac sprovodi Javnu nabavku za izgradnju novog objekta vrtića u Nevadama.

Prema rečima predsednika opštine u pitanju je velika investicija koja se u potpunosti finansira iz lokalnog budžeta i iznosi 500.000.000 dinara sa PDV-om, 420.000.000 dinara za izvođače radova.

foto: gminfo.rs

– Postupak Javne nabavk završava se 26. septembra. Imamo period od deset dana za žalbe, ukoliko bude više ponuđača. Istekom ovog perioda, sa najpovoljnijim ponuđačem zaključujemo ugovor, što znači da planiramo da završimo objekat do septembra 2024. godine – zaključio je Kovačević.

Prema njegovim rečima izgradnjom novog vrtića biće obezbeđena mesta za još 250 – oro mališana, čime će se rešiti liste čekanja za upis u vrtiće na teritoriji opštine Gornji Milanovac.  

gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Pijačni barometar – 22. septembar

Sledeći članak

Akcija Dobrovoljnog davanja krvi 25. septembra