• 27.03.2023.

Opštinsko veće: Rekonstrukcija Železničke i Takovske ulice, i izgradnja kružnog toka

foto: gminfo.rs

Na danas održanoj 44. sednici Opštinskog veća Opštine Gornji Milanovac, pred većnicima se na razmatranju našlo 20 tačaka, koje su jednoglasno usvojene.

Većnici su, između ostalog, razmatrali i finansijske izveštaje i planove javnih preduzeća i ustanova, kao i izveštaj o radu Opštinskog pravobranilaštva Opštine G. Milanovac za 2022. godinu.

foto: gminfo.rs

– Jedna od tačaka bila je i raspodela dela sredstava za izgradnju nove infrastrukture. Pored velikih investicija koje radimo iz opštinskog budžeta, pre svega mislim na izgradnju zatvorenog bazena koji košta 600 miliona dinara, uspeli smo da ove godine održimo nivo i za izgradnju ostalih infrastrukturnih objekata kada su u pitanju putevi na seoskom području i lokalni i nekategorisani, kao i ulice u gradu. Najveći iznos od 35 miliona dinara je opredeljen za Železničku ulicu. Uradićemo potpunu rehabilitaciju od ugla ulice kod JKP, pa sve do mosta za Takovsko igralište. Taj deo će biti rekonstruisan jer je u najlošijem stanju, a ukoliko budemo imali novca uradićemo kompletnu ulicu, do izlaska na glavnu – kazao je Dejan Kovačević, predsednik opštine.

foto: gminfo.rs
foto: gminfo.rs

On je istakao da je na sastanku sa ministrom  građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem dobio obećanje da će početkom građevinske sezone početi rekonstrukcija Takovske ulice.

– Imam njegovo obećanje da odmah početkom građevinske sezone počinje rekonstrukcija Takovkse ulice, koja se naslanja na Ulicu 1300 kaplara, ukupne dužine 1530 metara. Biće kompletno rekonstruisana ulica od zgrade opštine do raskrsnice kod „Snage“. U tom delu biće urađena i kišna kanalizacija, kao i novi trotoari i zelenilo koje će krasiti te dve ulice – rekao je predsednik opštine.

foto: gminfo.rs

Prema njegovim rečima u ovoj godini biće urađen i davno najavljivani kružni tok kod JKP „Gorni Milanovac“.

– S obzirom na to da smo završili sve infrastukturne radove i da je toplovod prošao može da se krene i u taj deo posla. To je državni put i to će nam uraditi tj. Javno preduzeće Srbije. Prvo ćemo uraditi projekat rekonstrukcije Takovske ulice pa ćemo zatim kružni tok, jer ne možemo zbog saobraćaja zatvoriti baš oba dela grada u isto vreme – istakao je Kovačević.

 

V. Popović, gminfo.rs

Violeta

Prethodni članak

Milanovačka Opšta bolnica dobila novi skener i dva rendgena (+FOTO)

Sledeći članak

Pretežno sunčano i toplije, najviša dnevna temperatura do 13 stepeni