• 10 avgusta, 2020

Otkazan takmičarski deo Sabora violinista u Pranjanima

foto: gminfo.rs

Organizacioni odbor Sabora violine doneo je odluku da ove godine otkaže takmičarski deo Sabora zbog vidnog pogoršanja epidemiološke situacije u Moravičkom i Raškom okrugu. Prema rečima predsednika organizacionog odbora Dejana Kovačevića, Sabor violine u Pranjanima ove godine održaće se u nešto izmenjenom obliku, saopštavaju iz kabineta predsednika opštine.

– Mi smo bili potpuno spremni da održimo ove godine drugi Sabor violinista Srbije u Pranjanima, međutim zbog pogoršanja epidemiološke situacije na teritoriji čitave Srbije, a posebno u Moravičkom i Raškom okrugu gde vidimo da pandemija ima neki svoj ubrzani tok, mi smo odlučili da ove godine otkažemo takmičarski deo Sabora. Obeležićemo svakako taj saborski dan, nekoliko desetina ljudi će biti pozvano na samu promociju Sabora violinista Srbije u Pranjanima, a takođe želimo da prikažemo i novu pozornicu koju smo napravili za potrebe otvaranja svakog narednog Sabora. Tom prilikom ćemo otkriti i jednu statuu koja će biti posvećena violinisti u Pranjanima i koja će biti centralni deo svake sledeće manifestacije – rekao je Kovačević.

On je dodao da je zdravlje građana na prvom mestu i da zbog toga Sabor violine mora sačekati neko bolje vreme, bez epidemije, kako bismo svi zajedno mogli da uživamo u zvucima violine, navodi se u saopštenju.

Violeta

Prethodni članak

Akcija „Zasadi svoje drvo“: Prijavite se za besplatnu sadnicu jasena

Sledeći članak

Obustavljen i avio-saobraćaj sa Grčkom, otkazani i čarter-letovi