• 20.06.2024.

Otvoren trening centar Metalac Malac

TC Metalac Malac, foto Ivica Milošević

U subotu je otvoren Metalčev trening centar „Metalac Malac“ namenjen razvoju svih mlađih fudbalskih kategorija ovog kluba, boljoj komunikaciji s njihovim roditeljima i usavršavanju trenerskog kadra koji radi sa selekcijama polaznika školice sporta, zatim petlića, pionira, kadeta i omladinaca.

Prostor ispod zapadne tribine stadiona FК Metalac bezbednosno i funkcionalno je prilagođen fizičkim aktivnostima u zatvorenom prostoru, opremljen veštačkom travom i odgovarajućim sportskim rekvizitima. Radovi su trajali mesec dana. Na raspolaganju za sam trenažni proces je površina od petsto kvadratnih metara, dok još sto pedeset zauzimaju svlačionica, toaleti i galerija za boravak roditelja.

– Intezivirali smo i podigli na jedan viši nivo naš rad sa mlađim kategorijama još krajem leta, kada smo započeli saradnju sa poznatom Кerver („Coerver“) akademijom i njihovim licenciranim stručnjacima u Srbiji, koji su tada sproveli s decom i trenerima prvi u nizu seminara za implementaciju te metodologije u Metalcu, – rekao je sportsko tehnički direktor milanovačkih plavobelih, Ivan Vuksanović. – Sada, sa Centrom „Metalac Malac“, obezbeđujemo maksimalne uslove za našu decu i primenu novih sistema rada. Sve je tu, na jednom mestu, grupe više neće morati da brinu i zavise od termina i iznajmljivanja različitih hala širom grada, naročito u zimskom periodu. Na taj način cela infrastruktura na stadionu je zaokružena kako bi svi, od najmlađih do najstarijih, imali sve što je potrebno da se ide napred.

U Metalčevim mlađim selekcijama trenira ukupno oko 350 dečaka i devojčica. Otvaranjem TC „Metalac Malac“ stvorili su se uslovi i za formiranje nove grupe dece, do šest godina, za koju je prijavljivanje u toku, a s kojom će na bazičnim elementima sportskog razvoja raditi profesori fizičkog vaspitanja.

pogledajte galeriju (foto: Ivica Milošević) 👇

foto: Ivica Milošević

BONUS VIDEO:

GMInfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

 

Milos

Prethodni članak

FOTOGRAFIJA nedelje

Sledeći članak

Do četvrtka toplo uz kišu, od petka sneg i prava zima