• 19.07.2024.

Otvorena biračka mesta u opštini Gornji Milanovac

foto: gminfo.rs/arhiva

 U opštini Gornji Milanovac, kao i na teritoriji cele Srbije, jutros u sedam časova počelo je glasanje građana na predsedničkim izborima.

Na predstojećim predsedničkim izborima, u opštini Gornji Milanovac, na 66 biračkih mesta moći će da glasa 37.173 glasača.

Koordinator Radnog tela Republičke izborne komisije Opštine Gornji Milanavac Aleksandar Jevtović za GMinfo izjavio je da su milanovačkoj opštini sva biračka mesta otvorena na vreme i u skladu sa propisima.

– Otvaranje 66 biračkih mesta za glasanje na teritoriji opštine Gornji Milanovac na izborima jutros u 7 sati prošlo je u skladu sa propisanim procedurama, izjavio je Koordinator Radnog tela RIK-a Opštine Gornji Milanavac Aleksandar Jevtović.

 

 

U Srbiji je na snazi predizborna tišina koja će trajati do nedelje u 20 sati, kada se zatvaraju biračka mesta i do kada je zabranjena izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Na sam dan glasanja, u nedelju od 7 do 20 sati, dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava.

Tokom izborne tišine dozvoljeno je i emitovanje informacija o odzivu građana i spotova nadležnih republičkih organa i nevladinih organizacija u kojima se građani upućuju u koje vreme i na koji način mogu da glasaju.

Dok je na snazi izborna tišina, na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala. 

 

gminfo.rs

Zorica Knežević

Prethodni članak

Ipsos: Do 16 časova glasalo 36,8 odsto birača, manje nego 2016. godine

Sledeći članak

Predsednik opštine Dejan Kovačević obavio građansku dužnost